OPPO onthult de eerste selfiecamera onder het scherm

OPPO onthult de eerste selfiecamera onder het scherm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Selfiecamera onder het scherm

De in-screen selfiecamera of de selfiecamera onder het scherm wordt door velen gezien als de ideale oplossing om een randloos design voor het scherm te bekomen en toch een selfiecamera te kunnen plaatsen. Vandaag zien we veel fabrikanten aan de slag gaan met camera-inkepingen in de hoek van een paneel, waterdruppelinkepingen in het midden en pop-up camera's. Die zijn overbodig als het van OPPO afhangt.

De Chinese gigant toont als eerste een prototypetelefoon met een selfiecamera die achter het scherm verborgen zit, dat deed het op het Mobile World Congress in Shanghai. Het bedrijf had de technologie eerder deze maand al geteased. OPPO noemt zijn camera een 'Under-Screen Camera' (USC).

Zo werkt het

OPPO's camera bevindt zich bovenaan in het midden van het scherm, maar het is verstopt achter de pixels van het randloze scherm. Het bedrijf gebruikte naar eigen zeggen een aangepast transparant materiaal samen met een vernieuwde structuur voor de pixels van het scherm. Het Chinese bedrijf gebruikt ook algoritmes voor zoneregeling om de pixels boven de camera correct aan te sturen. Tik op onderstaande tweet om het aankondigingsfilmpje af te spelen.

Beelden van de prototypetelefoon

"Smartphones bieden tegenwoordig steeds meer functionaliteit om aan de wens van de consument te kunnen voldoen", zegt Qiao Jiadong, procuct manager bij OPPO. "Van waterdruppelnotch tot aan breedbeeldschermen en van pop-up-camera’s tot aan de vandaag aangekondigde OPPO USC. We hebben gezocht naar het beste evenwicht tussen dun en licht, in combinatie met een volledig scherm. Met OPPO USC kunnen we consumenten nu de ultieme breedbeeldervaring bieden", aldus de man.

Voordelen

OPPO toont meteen ook de voordelen van zo'n camera die verborgen zit achter het scherm, want op die manier kan je een grotere camerasensor gebruiken met een groot diafragma. Volgens OPPO heeft de camera geen invloed op de werking van het scherm, want touch-bediening blijft ook gewoon werken. Engadget China kon als eerste het prototype testen, maar merkte in sommige omstandigheden toch kleine vervormingen op in de weergave van het scherm op de plaats waar de camera zit.

Beelden van de prototypetelefoon

OPPO is niet de enige die werkt aan een selfiecamera onder het scherm, want bijvoorbeeld Samsung wilde volgens geruchten dit jaar al zo'n toestel uitbrengen, maar het moest vaststellen dat de cameraprestaties niet voldeden. Het bedrijf zou zijn selfiecamera onder het scherm in 2020 gebruiken. Van OPPO weten we nog niet wanneer we een eerste telefoon voor consumenten zullen zien met een in-screen selfiecamera. Het bedrijf zei enkel dat we die binnenkort mogen verwachten.

Beelden van de prototypetelefoon

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk