Android P developer preview 5 nu te downloaden

Android P developer preview 5 nu te downloaden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Tijdlijn Android P

Android P is begin maart aangekondigd. Google gaf tevens een eerste previewversie vrij, speciaal voor ontwikkelaars. Zij konden deze Androidversie alvast testen op bugs. In deze eerste vroege versie van Android P zagen we onder andere rijkere notificaties in Reply-stijl, betere ondersteuning voor de scherminkeping of notch en Slices. Slices maken het mogelijk om in apps content uit andere apps weer te geven. Daarnaast zijn er nog veel meer verbeteringen in deze Androidversie te vinden, zoals betere privacybescherming en betere ondersteuning voor vingerafdrukken.

Tijdens Google I/O 2018 bracht Google de tweede previewversie naar buiten die tevens als eerste bèta beschikbaar kwam. Deze versie bracht veel nieuwe features opgedeeld in drie grote thema's: intelligentie, simpelheid en het verantwoord gebruik van Android. In dit artikel lees je er alles over. Opvallend hierbij was het nieuws dat naast de Pixel-toestellen voor het eerst ook een groot aantal andere Androidtoestellen aan het officiële bètaprogramma van Android werde toegevoegd. Op deze manier kan een grotere groep de bèta van Android P dus testen.

Begin juni bracht Google de derde previewversie naar buiten die tevens als tweede bèta beschikbaar kwam. In deze versie waren de API's final. Dat betekent dat ontwikkelaars definitief aan de slag konden met Android P en er zeker van kunnen zijn dat er voor het ontwikkelen van apps en games niets meer gaat veranderen tot aan de lancering van Android P. Begin juli werd de vierde preview tevens derde bèta beschikbaar gesteld.

Vorig jaar werd de uiteindelijke versie van Android O(reo) op 21 augustus aangekondigd, Android N(ougat) werd op 22 augustus gelanceerd. We gaan ervan uit dat Android P ook rond deze datum wordt gelanceerd.

Tijdlijn van Android P-releases

Nieuw in Android P Beta 4

Zojuist heeft Google de vijfde previewversie aangekondigd. Dit is tevens de vierde en laatste bèta voordat de officiële lancering in augustus zal plaatsvinden. Deze versie bevat de laatste bugfixes en wat verbeteringen en optimalisaties. Er zitten verder geen noemenswaardige nieuwe functies in deze preview. Voor de officiële release notes kun je hier terecht.

De OTA-update met deze update komt vanzelf op je Pixel-toestel binnen. Kun je niet wachten? Dan zijn hier de factory images en OTA-bestanden te vinden. Instructies voor het handmatig installeren of flashen van een factory image lees je hier.

Deelnemen aan de Android P bèta

Smartphones zoals de OnePlus 6, Nokia 7 Plus, Vivo X21, Xiaomi Mi Mix 2S, Essential, Oppo R15 Pro en Sony Xperia XZ2 doen ook mee aan het officiële bètaprogramma van Android. Als je al deel neemt aan de bèta van Android, dan zal de update vanzelf verschijnen. Een overzicht van toestellen die meedoen aan de bèta kun je hier vinden. Heb je je nog niet aangemeld voor Android P bèta? Dan kun je je hier inschrijven. Hoe de deelname aan een officieel bètaprogramma precies in zijn werk gaat, kun je hier lezen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk