Google stelt beveiligingsupdate van mei beschikbaar voor Pixel-telefoons

Google stelt beveiligingsupdate van mei beschikbaar voor Pixel-telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google rolt momenteel de beveiligingsupdate van mei uit naar hele reeks Pixel-smartphones. Het gaat om de modellen: Pixel 3a, Pixel 4, Pixel 4XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6 en Pixel 6 Pro.

Google beveiligingsupdate van mei

Zoals elke eerste maandag van de maand brengt Google een beveiligingsupdate uit voor zijn Pixeltelefoons die verschillende kwetsbaarheden in Android aanpakt. Elke maand deelt Google ook een lijst met alle verholpen kwetsbaarheden met telkens een beoordeling van de ernst van elke kwetsbaarheid. Dit keer zijn er 19 fouten verholpen Android waarvan geen als kritiek word bestempeld. Nog eens 19 andere fouten zijn gerelateerd aan de chips van Qualcomm en MediaTek.

In het begeleidende Security Bulletin van mei zal je er meer over kunnen lezen. Google deelt altijd ook zijn aangepaste security bulletin voor Pixel-telefoons, zodat je ook kan zien welke kwetsbaarheden specifiek in de software van Google-telefoons zijn verholpen. Google heeft op Pixel-toestellen 11 kwetsbaarheden verholpen en twee ervan waren kritiek.

Screenshot van de update

Screenshot van de update

Update installeren

Heb je een van de hierboven vermelde Pixel-telefoons? Dan krijg je binnen afzienbare tijd de update over-the-air (OTA), dat wil zeggen dat hij in je meldingen verschijnt. Je kan de update ook handmatig installeren en je leest hier hoe je dat precies kan doen. De Factory Images vind je hier en de OTA-bestanden kun je hier vinden. Heb je geen Pixel-telefoon, dan moet je wachten tot de fabrikant van jouw telefoon de update heeft uitgerold.

Zijn beveiligingsupdates belangrijk?

De Google Pixel 3a is deze maand drie jaar oud en heeft met de mei-update vermoedelijk zijn laatste regelmatige beveilgingspatch beet. Dat wil zeggen dat Google alleen nog de meest kritieke kwetsbaarheden op de telefoon zal verhelpen en niet meer op regelmatige basis.

Gerelateerde artikelen

Zonder beveiligingsupdates blijft de Pixel 3a gewoon werken, maar zoals bij elke telefoon die niet meer wordt ondersteund, loop je wel een beveiligingsrisico. Kwaadwillenden kunnen in de toekomst misbruik maken van kwetsbaarheden op de telefoon, die bij andere toestellen worden verholpen. Als je met andere woorden op een kwaadaardige link drukt of een malware-app binnenhaalt, dan loop je een grotere kans om daar gevolgen van te dragen. Dat kan variëren tot het lekken van persoonsgegevens tot het verlies van geld met je bankapps.

Heb jij de beveiligingsupdate van deze maand al binnen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Google stelt beveiligingsupdate van mei beschikbaar voor Pixel-telefoons

Bedankt voor de screenshot, Ad!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk