Android 8.1 Oreo aangekondigd: dit moet je weten

Android 8.1 Oreo aangekondigd: dit moet je weten

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Eerste 'onderhoudsupdate'

Vorig maakte Google bekend het releaseschema van nieuwe Android-versies te willen vereenvoudigen. Daarbij wordt er jaarlijks een grote nieuwe update uitgebracht en verschijnen daarnaast twee onderhoudsupdates. Deze 'onderhoudsupdates' bevatten niet alleen foutoplossingen, maar ook andere verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Daarbij gaat niet om wereldschokkende nieuwe functies, maar vooral om kleine toevoegingen.

De eerste MR (maintenance release) van Android Oreo is Android 8.1. Deze versie bevat enkele verbeteringen, waaronder voor apparaten met weinig werkgeheugen. Deze veranderingen had Google al aangekondigd onder de naam Android Go. Wanneer een toestel gebruik maakt van Android Go-instellingen, wordt het speciaal geoptimaliseerd voor low-end-specificaties. Android 8.1 Oreo bevat ook nieuwe features voor machine learning, waarbij kunstmatige intelligentie in het systeem geïntegreerd kan worden. Daarnaast zijn er verbeteringen toegevoegd voor het automatisch invullen van bekende gegevens.

Ontwikkelaars met een Google Pixel 2 of Google Pixel 2 XL kunnen ook alvast aan de slag met nieuwe cameramogelijkheden. Vorige week maakte Google bekend dat de toestellen voorzien zijn van een speciale, nog uitgeschakelde, processor die het verwerken van beelden kan versnellen. Door de geavanceerde HDR+-verwerking, kan fotokwaliteit sterk verbeterd worden. In Android 8.1 Oreo is het mogelijk om gebruik te maken van deze Pixel Visual Core om zelf ook toepassingen te ontwikkelen voor de speciale chip.

Android 8.1 Oreo uitproberen

Google Pixel-toestellen en enkele Nexus-apparaten komen in aanmerking voor de developer preview van Android 8.1 Oreo. Om deze als update op je toestel te ontvangen, kun je je aanmelden voor het bètaprogramma van Android. Midden november zul je dan nog een tweede preview-versie van Android 8.1 ontvangen.

De officiële release van Android 8.1 zal in december plaatsvinden. Deze update zal dan worden uitgerold naar Pixel-toestellen evenals een aantal Nexus-apparaten.

*Update: Na twee developers previews stelde Google de stabiele versie van Android 8.1 Oreo vanaf 5 december beschikbaar voor Pixel- en Nexus-toestellen. Android 8.1 bevat daarnaast enkele verbeteringen met betrekking tot de Android Oreo Go-editie, dat onderdeel is van Android 8.1 Oreo. Android Oreo Go-editie is bestemd voor toestellen met 512MB tot 1GB aan werkgeheugen en bevat optimalisatie op het gebied van geheugenbeheer, datamanagement, aangepaste apps en snelheid.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk