Android 11: dit is de tijdlijn naar de officiële aankondiging

Android 11: dit is de tijdlijn naar de officiële aankondiging

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 11: developer previews en bètaversies

Een nieuwe Android-versie wordt altijd heel uitvoerig getest voordat ze officieel aangekondigd wordt en dat geldt ook voor Android 11. Gisteren werd de eerste developer preview van deze nieuwe Androidversie aangekondigd en deze is bestemd voor, zoals de naam al zegt, ontwikkelaars. Zij kunnen met de software aan de slag om hun apps en games ervoor geschikt te maken.

Daarna komt Google met zogenaamde bètaversies voor specifieke Android-telefoons. Als je zo'n telefoon hebt, kun je je aanmelden voor het bètaprogramma en de bètaversie op je telefoon installeren. Op deze manier kun je de nieuwe functies van de nieuwe Androidversie alvast proberen. Daarna brengt Google nog een aantal bètaversies waarin één en ander gewijzigd, verbeterd of verwijderd is. Op deze manier kan Google alle problemen tijdens het testen eruit halen zodat de nieuwe Androidversie klaar is om officieel gelanceerd te worden.

Ondertussen gaan smartphonefabrikanten ook met de nieuwe Androidversie aan de slag. In de periode na de officiële lancering brengen zij vervolgens deze software uit voor (een aantal van hun) telefoons.

Nieuwe functies van Android 11

Android 11

Android 10 tijdlijn

Hieronder vind je de tijdlijn waarin Android Q getest werd. In augustus werd deze naam omgedoopt tot Android 10 en in september werd de Androidversie officieel aangekondigd.

> 13 maart 2019 - Eerste bètaversie

> 3 april 2019 - Tweede bètaversie

> 7 mei 2019 - Derde bètaversie

> 5 juni 2019 - Vierde bètaversie

> 10 juli 2019 - Vijfde bètaversie

> 7 augustus 2019 - Zesde bètaversie

> 3 september 2019 - lancering Android 10

Android 11 tijdlijn

Met de lancering van een eerste developer preview wordt ook altijd een tijdlijn gedeeld en dat is ook het geval voor Android 11. Hieronder vind je de tijdlijn voor dit jaar. In het derde kwartaal van 2020 kunnen we dus officiële aankondiging van Android 11 verwachten, dat zal in augustus of september zijn. Daarna begint het (lange) wachten op smartphonefabrikanten en de uitrol van Android 11 naar hun telefoons,

> Februari - Eerste developer preview

> Maart - Tweede developer preview

> April - Derde developer preview

> Mei - Eerste bètaversie

> Juni - Tweede bètaversie

> Q3 - Derde bètaversie

> Q3 - lancering Android 11

Nieuwe functies van Android 11

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk