Alcatel presenteert veel nieuwe producten in laag segment

Alcatel presenteert veel nieuwe producten in laag segment

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Alcatel

Alcatel is een merk dat door TCL op de markt wordt gezet. Uit dezelfde stal komt ook het merk BlackBerry. Waar BlackBerry zich op het midden- en hoogsegment concentreert heeft Alcatel zijn zinnen gezet op het laag segment. Zo kunnen deze merken netjes naast elkaar leven zonder elkaar in de weg te zitten.

Alcatel heeft de manier waarop zijn producten gepresenteerd worden veranderd. De namen zijn weg en er zijn nummers voor teruggekomen. De Alcatel 1-serie heeft een prijs tot en met €100, de Alcatel 2-serie zit tussen de €100 en €200 en de Alcatel 5-serie is duurder dan €200.

Pilaren 

Alcatel leunt bij het produceren van de toestellen op drie pilaren. De eerste pilaar is het display waarbij alle modellen het nieuwe 18:9-formaat krijgen waardoor zelfs de producten onder de €100 het moderne formaat hebben. De tweede pilaar is het design waarbij het simpele plastic vermeden wordt maar er door alle modellen heen getracht wordt mooie materialen te gebruiken. De derde pilaar is de smartcam die onder andere op de Alcatel 5 wordt gebruikt.

Alcatel 5

Bij de Alcatel 5 hebben we de top van de reeks te pakken van het merk. Dit toestel heeft een vrij hoekig design met aan drie zijden dunne bezels (links, rechts en onder) waarbij aan de bovenkant veel ruimte is voor de twee camera's en de sensoren.

De camera's aan de voorkant detecteren wanneer er meer dan twee mensen op het beeld te zien zijn. Daarna schakelt hij gelijk over naar de breedbeeldmodus zodat er meer mensen op de foto passen. Alle toestellen vanaf de Alcatel 3 hebben de beschikking over Face Unlock en dus ook de Alcatel 5. Het toestel heeft een 5,7 inch met daaronder een MediaTek 6750 octa-core processor met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan interne opslag.

Aan de achterzijde is er een enkele 12 megapixelcamera aanwezig en aan de voorkant vinden we twee camera's van 13 megapixel en 5 megapixel en een beter diafragma dan de camera aan de achterzijde. Het design van het toestel is met een geborsteld aluminium aan de zij- en achterkant anders dan de rest van de Alcatel-toestellen.

Alcatel 3-serie

Onder de Alcatel 5 zijn in de 3-serie drie verschillende toestellen gepresenteerd. Deze zijn allemaal voorzien van een full-view 18:9-scherm, vingerafdruksensor en een smartcam. Deze serie kenmerkt zich door de bolle lijnen en het 2.5D-glas aan de voorzijde. De Alcatel 3 heeft een 5,5 inch scherm, een quad-coreprocessor van MediaTek. Het toestel draait op Android 8.0 Oreo terwijl het topmodel, de Alcatel 5, op Android 7.0 Nougat draait, dat is op zijn minst vreemd te noemen.

De Alcatel 3 zal € 149 gaan kosten en in maart op de markt verschijnen. De Alcatel 3X heeft een 5.7 inch scherm en een dubbele camera aan de achterzijde, 3GB aan werkgeheugen met 32GB aan opslag maar weer Android 7.0 Nougat als Androidversie. De Alcatel 3X gaat €179 kosten en zal ook in maart in de winkels liggen.

Als laatste in deze serie hebben we de Alcatel 3V met een 6.0 inch-scherm, 2K-beeldscherm, Android Oreo (hè??) voor €189,-.

Alcatel 1 X met Android Go

In de goedkoopste serie is de Alcatel 1X de meest opvallende. Het toestel heeft een 5,3 inch-beeldscherm, 16GB aan interne opslag en 1GB aan werkgeheugen. Waarom dit toestel van €99 opvalt is dat het voorzien is van Android GO. Een speciale versie van Android voor toestellen met hele lichte specificaties, meer over Android Go kun je hier lezen.

Beschikbaarheid

Alle toestellen komen tussen nu en het einde van het tweede kwartaal uit. De Alcatel 5 is nu al te koop in een select aantal markten. De andere toestellen zullen in de loop van maart en april op de markt gebracht worden. We weten helaas nog niet welke toestellen er op de Nederlandse markt zullen verschijnen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk