Nieuwe Tikkie Pay-functie laat verschuldigde betalers nu zelf een verzoek versturen

Nieuwe Tikkie Pay-functie laat verschuldigde betalers nu zelf een verzoek versturen

Tikkie

De Tikkie-app is gelanceerd in 2016 door ABN Amro en sloeg snel aan. Ze is bedoeld om snel betaalverzoeken te kunnen sturen via diverse sociale mediakanalen. Zo kun je bijvoorbeeld met Tikkie snel een verzoek maken en de link daarvan delen met één of meerdere mensen op WhatsApp. Vorig jaar telde de app in geen tijd 500 000 gebruikers en nu legt ze 4 miljoen gebruikers voor, waarvan 2000 zakelijke. Die laatste kunnen hogere bedragen verzoeken, maar betalen wel transactiekosten.

Wanneer je de app downloadt, moet je je IBAN en je naam invullen, meer niet. Als je vervolgens op het plusje tikt, kun je beginnen een betaalverzoek maken. Eerst moet je een bedrag intypen of kun je de ‘Laat je vrienden het bedrag bepalen’-optie aanvinken. Als je daarna voor 'volgende' kiest, word je de vraag gesteld: “Waar is het voor?” Hier kun je een korte beschrijving geven die stelt waar het geld voor bedoeld is. Als je dat gedaan hebt, kun je het betaalverzoek delen via allerlei sociale media-platforms of kun je het laten omzetten in een QR-code.

Degene die het geld verschuldigd is, hoeft enkel te klikken op de link die de crediteur verstuurd heeft, waarna hij wordt doorgestuurd naar zijn eigen bankapplicatie en daar direct kan betalen. Hiervoor heeft de betaler geen extra informatie nodig en kan, indien ingesteld, betalen met slechts een druk op de knop en een vingerafdruk. Als dat gedaan is, krijgt de verzender van het betaalverzoek meteen een melding te zien.

Update

Er is nu een update beschikbaar voor de app. Naast het vragen van geld is het nu ook mogelijk om geld aan te bieden, en dat wordt ‘Tikkie Pay’ genoemd. Dan kan de verschuldigde persoon dus zelf een verzoek maken en die opsturen naar de ontvanger. Als de ontvanger het verzoek accepteert, wordt het bedrag van de verzender zijn rekening geschreven en overgezet op de andere rekening. Het is in dat geval wel vereist dat beide personen de Tikkie-app op hun telefoon hebben.

Gebruik jij Tikkie? Wat vind je van de app? Laat het weten in de reacties!

Tikkie

Via: NOS

Tikkie
Je wilt nog snel geld overmaken naar een vriend. Maar je bent zijn rekeningnummer kwijt. Of even dat nieuwe boek afrekenen in je favoriete webwinkel. Maar geen idee ..

Meer info

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
Financiën

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer