Rabobank werkt nog aan inloggen via QR-code en mobiel

Rabobank werkt nog aan inloggen via QR-code en mobiel

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Rabo Scanner uitfaseren

Met de Rabo Scanner van de Rabobank krijg je toegang tot de online omgeving van de Rabobank. Door het scannen van een kleurcode log je in op Rabo Internetbankieren of de Rabo Bankieren-app. Twee jaar geleden werd bekend dat de bank deze Rabo Scanner wilde uitfaseren. Volgens de bank vonden veel klanten het zogenaamde goedkeuringskastje onhandig en overbodig. De Rabobank gaf destijds ook aan dat het kastje op termijn ook niet meer nodig zou zijn om de Rabo Bankieren-app te installeren.

Veel andere banken gebruiken een QR-code om in te loggen in hun bankieren-omgeving of -app maar de Rabobank heeft deze manier van inloggen nog niet geïmplementeerd. De Rabo Scanner wordt nog altijd gebruikt hiervoor, maar er is een alternatief. De bank liet aan Androidworld weten nog te werken aan het inloggen met een QR-code, maar dat dat nu nog niet beschikbaar is. De bank kon ook niet zeggen wanneer dit voor zijn klanten wel het geval is.

iDEAL-betaling met QR-code

Wel kunnen Rabobank-klanten sinds enkele maanden iDEAL-aankopen kunnen ondertekenen via een QR-code. De QR-code kunnen zij inscannen met de QR-scanner in hun Rabo Bankieren-app. De Rabo Scanner is hier dus niet meer nodig.

QR-scanner Rabo Bankieren-app

Alternatief: inloggen met een vijfcijferige code

Als alternatief voor het inloggen met de Rabo Scanner voor de online omgeving van de Rabobank, adviseert de bank het eenmalig registreren van de browser aan: "Het is echter ook nu wel mogelijk om zonder scanner in te loggen en te ondertekenen. Dit kan door je browser eenmalig te registreren. Daarna kan je inloggen en ondertekenen met een code van vijf cijfers."

Klanten kunnen dus een vijfcijferige code gebruiken om in te loggen in de Rabo Bankieren-app. Diezelfde code kunnen zij gebruiken om in te loggen in Rabo Online Bankieren. Om deze methode te gebruiken, dienen klanten hun browser te registreren die zij gebruiken op hun laptop, tablet, desktop of mobiele telefoon. Hoe dat precies in zijn werk gaat, wordt door de Rabobank stap voor stap uitgelegd.

Rabobank

Rabobank

Inzicht in je bij- en afschrijvingen, geld overmaken zonder Rabo Scanner, geld terugvragen na een etentje en gemakkelijk contact opnemen via chat, bellen en e-mail. ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk