Microsoft Jouw Telefoon-app laat je nu bellen met je pc of laptop

Microsoft Jouw Telefoon-app laat je nu bellen met je pc of laptop

Jouw Telefoon

iPhones verbinden automatisch met een Mac-pc of MacBook, maar Google kon jarenlang niet rekenen op een vergelijkbare, ingebouwde functionaliteit op Windows-pc's. Microsoft werkte namelijk aan een mobiel besturingssysteem, Windows Phone, waarmee het maar al te graag wilde concurreren met Google en Apple. Apps als Airdroid dienden jarenlang als een noodzakelijke brug tussen beide platformen, maar nu Microsoft het roer heeft omgegooid met zijn strategie, is er de Jouw Telefoon-app voor Windows.

Het is nu mogelijk om dankzij deze app te bellen met pc of laptop via je smartphone. Je kan telefoontjes starten of ontvangen en ook je belgeschiedenis komt naar je pc. Ontwikkelaars van de app Jouw Telefoon werkten al langer aan de functionaliteit en ze werd tot voor kort bij een kleine groep gebruikers getest, de Windows Insiders. Microsoft heeft nu in een blogbericht bekend gemaakt dat de functionaliteit wordt uitgerold naar alle gebruikers.

Jouw Telefoon aankondiging

Tik op de tweet om hem te openen.

Beschikbaarheid

De enige vereiste is een telefoon die draait op Android 8.0 Oreo of een meer recente versie en dat je een Windows-pc hebt die werkt met Windows 10. Verder moet je pc of laptop ook bluetooth ondersteunen om de telefoontjes uit te voeren. Op mijn pc was de update nog niet gearriveerd, maar hij zou binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn.

Jouw Telefoon synchroniseert al langer meldingen, berichten en foto's van je smartphone naar Windows 10, en in dit artikel leggen we uitgebreid uit hoe je de dienst van Microsoft met je telefoon laat werken samen met de Begeleidende app voor Jouw Telefoon. Gebruik jij Jouw Telefoon of een andere dienst die een brug bouwt tussen een pc en smartphone? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Microsoft Jouw Telefoon-app laat je nu bellen met je pc of laptop
Begeleidende app voor Jouw telefoon - Koppelen me…
Microsoft heeft sinds 2018 zijn 'Jouw telefoon'-app voor Windows waarmee je een verbinding maakt tussen je telefoon en pc. Je kan onder andere alle no ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties