Zo verstuur je foto's, berichten en meldingen van je telefoon naar je Windows-pc

Zo verstuur je foto's, berichten en meldingen van je telefoon naar je Windows-pc

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Jouw telefoon

Als je je berichten op je Android-telefoon met je pc wil versturen, dan heb je natuurlijk de web-app van Google Berichten die je kan inschakelen. Wil je je foto's op je pc bekijken, dan kan je Google Foto's gebruiken om ze vanuit je browser op je computer bekijken. Toch zijn er ook alternatieven voor wie liever niet van de Google-diensten gebruik maakt. Microsoft heeft sinds vorig jaar zijn 'Jouw telefoon'-app voor Windows waarmee je eveneens een verbinding maakt tussen je telefoon en pc.

Het bedrijf introduceert deze week een nieuwe functie waarmee je alle notificaties in de Jouw telefoon-app op Windows kan bekijken. Je kan ook meldingen wissen vanaf je pc. De functie was alvast beschikbaar op onze apparaten. Wij leggen je uit hoe je met Jouw Telefoon aan de slag gaat.

Beelden van de app

Stappenplan

> Meld je aan met je Microsoft-account op je pc

> Download hier de Jouw telefoon-app in de Microsoft Store door vanaf je pc op 'Get' en 'Microsoft Store openen' te klikken. Kies daarna 'Installeren'

> Start de app op je pc en voer je telefoonnummer in om link naar de 'Begeleide app voor Jouw telefoon' via sms toegestuurd te krijgen, of download ze hier

> Installeer de 'Begeleide app voor Jouw telefoon' op je Android-toestel en kies voor 'Aanmelden met Microsoft'. Vul je gegevens in en tik op 'Doorgaan'

> Geef de nodige toestemmingen tot de gegevens van je telefoon en kies 'Doorgaan'.

> Geef de app de toestemming om batterij-optimalisaties te negeren en op de achtergrond te blijven werken

> Geef toestemming om te verbinden met je pc

> Tik op 'Mijn pc is gereed'

> Klik nu op je pc in de Jouw telefoon app naar 'Instellingen' en controleer of onder 'Foto's', 'Meldingen' en 'Berichten' alle toestemmingen zijn verleen

Meldingen op je pc

Als alles is ingesteld, kan je je berichten bekijken en beantwoorden en ook de foto's van je telefoon worden vlotjes op je pc geopend. Mogelijk moet je de apps eerst een paar keer herstarten alvorens de nieuwe optie 'Meldingen' in Jouw telefoon zichtbaar is. Als de optie verschijnt, zendt de pc-app hiervoor een melding naar je smartphone waarvoor je toestemming geeft om meldingen op je pc te tonen. Krijg je het nog niet te zien, dan zal je nog even geduld moeten hebben.

Gebruik jij nog andere alternatieven om berichten, foto's en meldingen van je telefoon op je pc te toveren? Laat het ons dan weten in de reacties onderaan dit artikel.

Koppelen met Windows

Koppelen met Windows

Microsoft heeft sinds 2018 zijn 'Jouw telefoon'-app voor Windows waarmee je een verbinding maakt tussen je telefoon en pc. Je kan onder andere alle no ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk