Micosoft: "Cortana moet niet concurreren, maar samenwerken met Google Assistent"

Micosoft: "Cortana moet niet concurreren, maar samenwerken met Google Assistent"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samenwerken, niet concurreren

Microsoft heeft op een media-evenement gepraat over zijn strategie omtrent zijn slimme assistent Cortana. het bedrijf heeft volgens Business Insider gezegd dat Cortana zich niet in een positie moet plaatsen waarin het zou concurreren met andere diensten zoals Google Assistent, maar juist in een waarin het samenwerkt met die diensten.

Microsofts CEO Satya Nadella stelt dat een Alexa skill met Cortana of een integratie in Assistent een grote meerwaarde zou kunnen betekenen voor gebruikers van de Office 365-toepassingen. "Zou het beter zijn om van Cortana een handige skill te maken voor Alexa die iemand die Alexa gebruikt kan toepassen, of zouden we moeten concurreren met Alexa?", stelt Nadella zich schijnbaar de vraag. "We hebben eerlijk gezegd beslist dat we het eerste zullen doen. Cortana moet een skill zijn die iedere Office 365-abonnee moet kunnen gebruiken."

Microsoft Cortana Android

Cortana werkt nu als een alternatief voor Google Assistent

Kansen gemist

Microsoft had niet meteen de reputatie in het verleden om graag met Google rond de tafel te zitten, maar nu reikt het bedrijf ook een hand uit naar de zoekgigant. "Je zou Cortana ook moeten kunnen gebruiken via Google Assistent", stelt Satya Nadella. "Je zou het moeten kunnen gebruiken met Alexa, net als al onze andere apps die werken op Android en iOS. Dat is tenminste de weg die we willen inslaan."

Verder geeft Microsoft ook toe dat het bedrijf kansen heeft gemist met Cortana. Microsoft heeft nooit de kans gegrepen om zijn slimme assistent, genoemd naar de bekende assistente uit de Halo-spellenreeks, naar smart speakers te brengen zoals Google en Amazon dat wel deden. De CEO van Microsoft erkent dat het bedrijf wel interesse heeft om alsnog een slimme speaker op de markt te brengen, maar dat daarvoor een goed idee voor een uniek product is vereist. Nadella bekijkt dat naar eigen zeggen als een uitdaging.

Diensten integreren

Het is duidelijk dat Microsoft zich steeds meer wil mengen in Android en iOS in plaats van met de platformen te concurreren. Eerder maakte Microsoft ook bekend dat het werkt aan een methode om Android-apps te laten werken in Windows 10. Nadat het bedrijf stopte met de ontwikkeling van het Windows Phone-besturingssysteem voor telefoons, ging het ook volop aan de slag om zijn apps en diensten aan te bieden voor Android en iOS. Ook wat Cortana betreft, begraaft het bedrijf nu de strijdbijl en kiest het voor integraties in de toekomst.

Micosoft: "Cortana moet niet concurreren, maar samenwerken met Google Assistent"
Microsoft Cortana – Digital assistant

Microsoft Cortana – Digital assistant

Cortana is de (spraak)assistent van Microsoft en dit is de officiële app om deze te kunnen gebruiken. Wel is de app alleen in het Engels te gebruiken en wanneer ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk