ING Mobiel Betalen-app stopt, komt betere oplossing voor terug

ING Mobiel Betalen-app stopt, komt betere oplossing voor terug

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

ING Mobiel Betalen

Afrekenen bij de kassa met je telefoon blijft leuk. Je hoeft je portemonnee niet meer te pakken, maar enkel je telefoon tegen een terminal met NFC aan te houden. Zelf gebruik ik dit ook al jaren en zou niet meer anders willen. ING Mobiel Betalen was één van de eerste oplossingen waarbij je met alle Android-telefoons met NFC en Android 5.0 of hoger met je telefoon kon betalen. Dit is als sinds november 2015 het geval. Nu gaat ING stoppen met de app. Op 30 november 2018 zal de Mobiel Betalen-app niet meer werken. Je kan vanaf nu al niet meer betaalpassen toevoegen aan de app, zo valt er op de site van ING te lezen.

ING Mobiel Bankieren Mobiel Betalen

De oplossing? Mobiel Betalen integreren in de Mobiel Bankieren-app! Zo hoef je niet meer met twee losse apps rond te lopen, maar zit alles in een mooie alles-in-1 oplossing. ING geeft aan dat klanten vanaf nu kunnen overstappen naar de Mobiel Betalen app om daarmee af te rekenen.

ING Mobiel Bankieren Mobiel Betalen

Dit gaat als volgt. In de app is een nieuw menu-item boven betaalverzoeken toegevoegd, genaamd 'Mobiele passen.' Klik hierop, en voeg je betaalpas toe. Kies vervolgens je betaalrekening, je pincode, en dat Mobiel Bankieren je standaard keuze is om te betalen. De app zal nu je betaalpas aanmaken. Als laatste stap zegt ING dat het nog handig is om even de oude Mobiel Betalen-app te checken om te kijken of hier alles gedeactiveerd is. Zo ja, dan ben je klaar om alles te gebruiken en kan je de Mobiel Betalen-app van je telefoon wissen.

Beschikbaarheid

Het overstap-proces van ING Mobiel Betalen naar ING Mobiel Bankieren is al gestart voor sommige gebruikers. Het lijkt hier om een kleine groep te gaan, aangezien op de redactie nog niks is veranderd. De supportpagina's van ING met het overstap-proces en uitleg staan al wel online, waardoor het dus niet meer lang kan duren voordat iedereen wordt overgezet. We gaan het binnenkort meemaken!

Bedankt voor de tip, Lotte!

ING Bankieren

ING Bankieren

Met de mobiel bankieren-app van de ING regel je je bankzaken heel makkelijk op je smartphone of tablet. Het inloggen doe je makkelijk en snel: met je zelf gekozen pi ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk