Google Telefoon-app nu op meer telefoons beschikbaar in de Play Store

Google Telefoon-app nu op meer telefoons beschikbaar in de Play Store

Google Telefoon

Google Telefoon is al langer de standaard berichtenapplicatie op Pixel-telefoons en toestellen die werken met de kale Android One-schil, maar Google zet nu stappen om zijn Telefoon-app voor alle Android-smartphones beschikbaar te maken. XDA Developers heeft ontdekt dat de app nu voor het eerst vanuit de Play Store te installeren is op meer Android-telefoons. Al lukt het nog niet op alle toestellen.

Het is niet officieel bekend waarom Google nu ervoor kiest om de app voor een breder publiek beschikbaar te stellen, maar het zou te maken kunnen hebben met de wereldwijde corona-uitbraak. Telefoon bevat namelijk een integratie met de videogespreksdienst Duo, want als je op een contact tikt kan je in één klap een videogesprek starten zonder dat je de Duo-app hoeft te openen. In tijden van corona kan Google het zo toegankelijker maken om op deze wijze contact te houden, al moet je nog steeds de Duo-app op je telefoon hebben.

Nieuwigheden

We zien tegelijk dat steeds meer merken zelf aan de slag gaan met de communicatie-apps van Google. Xiaomi maakte bekend dat het standaard gebruik gaat maken van de Berichten-app en de Telefoon-app en zowel OnePlus als Samsung gaan Duo standaard op hun telefoons gebruiken.

Google blijft ook naarstig werken aan nieuwe functionaliteiten voor Duo en de Telefoon-app. Eerder raakte al bekend dat Google ook werkt aan een Flip to Silence-functie voor de Telefoon-app waarmee je een telefoontje zal kunnen weigeren door je telefoon om te draaien. Je zal daarnaast binnenkort de optie krijgen om een inkomend videogesprek te beantwoorden met alleen audio. Werkt Google Telefoon op jouw apparaat? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit
De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Meer info

Telefoon
Met de officiële telefoon-app van Google kun je gemakkelijk contact houden met vrienden en familie, spambellers blokkeren en kijken wie er belt voordat je opneemt.& ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties