OnePlus gaat verregaande Google Duo-integratie in zijn smartphones verwerken

OnePlus gaat verregaande Google Duo-integratie in zijn smartphones verwerken

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Duo integratie in OxygenOS

OnePlus gaat de videobeldienst van Google, genaamd Google Duo, meer in OxygenOS verwerken. Hierbij wordt het makkelijk gemaakt om iemand vanaf de bel- en berichten-app van OnePlus via Duo te bellen. Duo kan zowel voor bellen via video als voor audio gebruikt worden. Volgens OnePlus is tijdens een vragenlijst gebleken dat in India de videobelkwaliteit van Duo het beste van alle diensten bleek te zijn en dat het bedrijf daarom heeft besloten Duo verder in OxygenOS te verwerken. De integratie waarover OnePlus het heeft lijkt erg op die Google heeft op zijn Pixel-serie. De volgende zaken zullen mogelijk worden:

> Vanaf je belgeschiedenis in de bel-app een contact via Duo bellen

Dit kan door op de puntjes rechts te klikken en vervolgens op het video-icoontje in de pop-up die verschijnt.

OnePlus OxygenOS Google Duo-integratie screenshot

> Vanaf de contacten-app direct Google Duo aanroepen

Dit kan door een contact op te zoeken en vervolgens op Duo-video-oproep te klikken nadat je een contact geselecteerd hebt.

OnePlus OxygenOS Google Duo-integratie

> Vanaf het nummerinvoer in de bel-app

Typ een nummer of een naam in via het T-9 toetsenbord en bij mensen die Duo al gebruiken zie je direct het video-bel-icoontje staan. Tijdens het nummer invoeren in de bel-app zie je bijvoorbeeld tijdens het invoeren van een naam al een video-icoontje verschijnen als iemand Duo gebruikt en kan je meteen hierop klikken, zonder eerst naar de specifieke contact-pagina te gaan. Ook komt er hier een optie voor een Duo-video-oproep in beeld.

OnePlus OxygenOS Google Duo-integratie

> Vanuit de berichten-app.

Hier staat nu links van het bel-icoontje een video-icoontje om Duo te starten.

OnePlus OxygenOS Google Duo-integratie

Beschikbaarheid

OnePlus laat weten dat voor de OnePlus 6 en 6T deze integratie al voltooid is tijdens de update naar OxygenOS 9.0.12 voor de OnePlus 6T en OxygenOS 9.0.4 voor de OnePlus 6. Deze update is afgelopen week van start gegaan. Voor de OnePlus 5 en 5T zal er ook een update aankomen, terwijl de OnePlus 3 en 3T met de komende update naar Android Pie meteen bovenstaande Duo-integratie zullen krijgen. Wanneer dit precies het geval is is helaas nog niet duidelijk, wel dat de 5 en 5T eerder aan de beurt zullen zijn dan de 3 en 3T. We houden het in de gaten!

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk