'Google Telefoon-app krijgt 'Flip to Silence' dat telefoontjes dempt'

'Google Telefoon-app krijgt 'Flip to Silence' dat telefoontjes dempt'

Flip to Silence

Toestellen uit de Pixel 2-reeks kunnen sinds een recente Pixel Feature Drop net als de nieuwere Pixels vlot de Niet Storen-modus activeren via de 'Flip to Shhh'-functie. Draai simpelweg je telefoon om zodat je niet gestoord wordt door meldingen. Het is een intuïtieve gesture en het lijkt erop dat Google werkt aan een alternatieve toepassing van deze gesture die 'Flip to Silence' zal heten. XDA Developers spotte de nieuwe functie in de code van de Google Telefoon-app.

Met Flip to Silence kan je een inkomend telefoontje snel dempen door je telefoon om te draaien. Niet elke gebruiker activeert regelmatig Niet Storen, en voor die groep is het handig om in dat geval simpelweg de smartphone om te draaien en zo snel een einde te maken aan storende telefoontjes. Beide functies kunnen dus niet naast elkaar bestaan en gebruikers zullen dus moeten kiezen tussen een korte 'silence' of een complete 'shhh'.

Beeld van de functie

Videogesprekken beantwoorden

Verder werkt Google ook aan de mogelijkheid om video-oproepen te beantwoorden zonder jezelf in beeld te brengen. Bij een inkomend videogesprek krijg je dan de mogelijkheid om enkel je audio te delen. Het is nog niet bekend wat de beller in zo'n geval te zien zal krijgen: enkel zichzelf of ook een contactfoto van de persoon wie hij of zij belt.

Het is nog niet bekend of en wanneer Flip to Silence en de nieuwe manier om videogesprekken te beantwoorden voor Android-gebruikers actief zullen zijn. De Google Telefoon-app is beschikbaar voor zowel Pixel-eigenaars als gebruikers met een Android One-telefoon, maar mogelijk krijgen we de functie eerst exclusief voor die eerste groep te zien via de volgende Pixel Feature Drop.

Wat zou jij activeren? Flip to Shhh of Flip to Silence? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Telefoon
Met de officiële telefoon-app van Google kun je gemakkelijk contact houden met vrienden en familie, spambellers blokkeren en kijken wie er belt voordat je opneemt.& ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties