'Samsung integreert Google Duo in eigen berichten-app'

'Samsung integreert Google Duo in eigen berichten-app'

Samsung Berichten en Google Duo

Een topman binnen Samsung heeft aan de Korea Herald laten weten dat het momenteel in gesprek is met Google en het Zuid Koreaanse SK Telecom om Google Duo te integreren met de berichten-app op Samsung-telefoons. Inmiddels zijn er ook al aanwijzingen in de berichten-app van Samsung gevonden die duiden op een Duo-integratie.

Volgens de topman werkt Samsungs berichten-app met RCS, ofwel Rich Communication Services welke beschikbaar is op de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S10. RCS wordt gezien als de opvolger van sms en beschikt over geavanceerde functies die we kennen van WhatsApp en Messenger. Samsung wil deze app koppelen aan Google Duo om ook de jongere generatie aan te trekken. In 2018 kondigde Samsung al aan om op het gebied van RCS met Google te gaan samenwerken.

Screenshots van de nieuwe interface van Duo

Tekenen met Google Duo

WhatsApp-alternatief

Door de integratie tussen beide apps kan Samsung een cross-platform berichtendienst aanbieden die videogesprekken van minder dan 5 MB aankan, zonder extra datakosten. Hierdoor kan Samsung ook beter concurreren met berichtendiensten als WhatsApp en KakaoTalk.

Een aantal jaren geleden probeerde Samsung een WhatsApp-concurrent op te zetten onder de naam ChatOn maar dat is mislukt. Wellicht lukt het ze door de samenwerking met Google Duo en het RCS-protocol nu wel om een goed alternatief op te tuigen.

Videochatten op de Galaxy Fold Z

Samsung CEO Park Jung-ho liet tijdens de CES al weten dat de Galaxy Flip Z, de nog aan te kondigen vouwbare telefoon, uitermate geschikt is voor een videochat-dienst. Het bovenst scherm kan namelijk gebruikt worden voor de chat, terwijl het onderste scherm beschikbaar blijft voor andere taken.

RCS in Nederland

Voorlopig werkt RCS nog niet in Nederland en providers hebben ook geen concrete plannen voor het implementeren ervan. Google heeft daarom besloten om zelf RCS aan de man te brengen en onlangs konden we deze nieuwe chat-functie in de Google Berichten-app aanzetten. Helaas werkt het momenteel niet meer.

Google RCS activeren

Chatfuncties in Google Berichten

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit
De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Meer info

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties