OnePlus Nord 2 5G

Review

OnePlus Nord 2 5G - specificaties

De Nord-serie blijkt een succes te zijn voor OnePlus. De OnePlus Nord N100OnePlus Nord CE 5G en OnePlus Nord N10 5G zijn betaalbare telefoons voor een grote doelgroep. De OnePlus Nord en de nieuwe OnePlus Nord 2 zijn telefoons met flagship features voor een aantrekkelijke prijs. De telefoons hebben dus een aantal onderdelen van de high-end smartphones van OnePlus overgenomen, maar kosten een stuk minder.

OnePlus Nord 2 5G

Krachtige chipset met 5G en vloeiend scherm

De OnePlus Nord 2 5G komt allereerst met de Dimensity 1200, MediaTek's krachtigste chipset met 5G-modem. OnePlus koos voor de eerste Nord nog voor een midrange chipset. Deze chipset is vergelijkbaar met Qualcomms Snapdragon 870 en OnePlus wil er de superusers mee aantrekken. De Dimensity 1200 krijgt de toevoeging AI om de nieuwe AI-mogelijkheden voor de Nord 2 te benadrukken. 

Gerelateerde artikelen

De OnePlus Nord 2 heeft een 6,44 inch Fluid AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 90 Hz. Deze verversingssnelheid zorgt ervoor dat beelden vloeiender worden weergegeven. Nieuwe functies op de Nord 2 zijn AI Color Boost en AI Resolution Boost. Deze moeten de kleuren van populaire apps zoals VLC Player en YouTube verbeteren.

OnePlus Nord 2 5G

50 MP camera met optische beeldstabilisatie

De OnePlus Nord 2 krijgt een 50 MP camera met optische beeldstabilisatie. Hier zien we dat de midrange telefoon dezelfde hoofdcamera van de high-end OnePlus 9-reeks krijgt. Deze Sony IMX766-cameresensor is niet alleen groter dan de IMX586 van de eerste Nord, maar daarnaast komt de camera ook met optische beeldstabilisatie. OIS zien we niet zo vaak bij telefoons in het middensegment. 

OnePlus Nord 2 5G

De telefoon zet bij de camera's daarnaast sterk in op kunstmatige intelligentie (AI) en werkt met een verbeterde Nightscape-nachtfunctie. De grotere IMX766-sensor van Sony zorgt voor meer lichtinval en dat helpt ook bij het verbeteren van de nachtfoto's. 

De dubbele selfiecamera van de eerste Nord maakt plaats voor een enkele, en dus ook een minder grote camera-inkeping in het scherm. Verder zijn er nog een 8 MP groothoekcamera en een 2 MP monocamera.

OnePlus Nord 2 5G

Verbeterde Nightscape-nachtfunctie

OnePlus Nord 2 5G - prijzen en beschikbaarheid

De OnePlus Nord 2 5G is verkrijgbaar in verschillende kleuren en opslagconfiguraties:

  • OnePlus Nord 2 5G kopen (8 GB + 128 GB - Blue Haze, Gray Sierra) - CoolblueMobiel.nlBelsimpel, OnePlus.com - 399 euro
  • OnePlus Nord 2 5G kopen (12 GB + 256 GB -Blue Haze, Gray Sierra) - CoolblueMobiel.nlBelsimpel, OnePlus.com - 499 euro 
OnePlus Nord 2 5G

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk