Google Wallet

Google Wallet

Wat is Google Wallet?

Google Wallet, Android Pay, Google Pay. Het zijn allemaal diensten van Google maar uiteindelijk is er eentje overgebleven, Google Wallet. Allereerst een stukje geschiedenis:

Google Wallet werd vroeger gebruikt om geld te versturen en te ontvangen tussen vrienden en familie. Android Pay werd gebruikt voor het contactloos betalen via de nfc-chip in een smartphone of smartwatch. In 2018 heeft Google afscheid genomen van de twee afzonderlijke diensten om ze samen te voegen tot één dienst genaamd Google Pay. In 2022 bedacht Google zich en kondigde de terugkeer van Google Wallet aan. Wallet heeft in Nederland Google Pay vervangen op je telefoon.

Je kan Google Wallet gebruiken als een dienst waar al je betaalpassen, creditcards, klantenkaarten, en digitale tickets in kunt bewaren. Je kan er ook je digitale ID's (rijbewijs), concerttickets, digitale autosleutels en treinkaartjes in kwijt.

Google Wallet

Wat is het verschil tussen Google Wallet en Google Pay?

De Google Pay-app heet nu de Google Wallet-app. Deze wijziging is bedoeld om kaarten en passen eenvoudiger op te slaan en te gebruiken. Kaarten, passen, tickets of andere items die je hebt toegevoegd aan Google Pay blijven in Google Wallet staan.

Google Wallet is een beveiligde en persoonlijke digitale portemonnee waarmee je snel toegang hebt tot betaalkaarten, passen, tickets, sleutels of ID's die je wilt bewaren.

Met Google Pay betaal je je online aankopen, in apps en met tikken om te betalen op plekken waar Google Pay wordt geaccepteerd.

Google Wallet

Nieuwe functies in Google Wallet

Je kan met Google Wallet je telefoon of smartwatch gebruiken om in winkels te betalen, aan boord te gaan van een vliegtuig, met het openbaar vervoer te reizen, een evenement bij te wonen, je klantenkaart te gebruiken bij je favoriete winkels, informatie over je COVID-19-vaccinatie te laten zien of om je auto te starten. Niet elke optie is bij elke bank of auto beschikbaar. 

Betalen met Google Wallet

Overal waar je het logo van Google Pay of het logo voor contactloze betaling ziet, kun je contactloos betalen met een ondersteunde pinpas of creditcard dieje heeft opgeslagen in Google Wallet. 

Google Wallet

Afrekenen met je NFC-telefoon of online via het de “Betaal met G Pay”-knop

Contactloos betalen met je telefoon

Voor contactloze betalingen moet NFC (Near Field Communication) op je telefoon aanstaan.

Een kaart aan je telefoon toevoegen

 1. Open de Google Wallet-app
 2. Tik bovenaan op de kaart die je wilt gebruiken. Je moet misschien swipen om de optie te vinden.
 3. Kies een kaart of voeg er eentje toe
 4. Bevestig de kaartgegevens
 5. Volg de instructies op het scherm.

Je kunt nu contactloos betalen met de kaart die je aan Google Wallet hebt toegevoegd.

Contactloos betalen met je smartwatch

Je kan de Google Wallet-app op je smartwatch gebruiken om contactloos te betalen waar Google Pay wordt geaccepteerd. Als je een kaart aan je smartwatch toevoegt, heb je je telefoon niet nodig om te betalen. Betalen met je smartwatch via Google Wallet kan overigens niet bij elke bank.

Gerelateerde artikelen

Google Wallet

Google Wallet op de Samsung Galaxy Watch 5 

Een kaart aan je smartwatch toevoegen

 1. Open de Google Wallet-app 
 2. Tik op Aan de slag
 3. Zet schermvergrendeling aan (als je dat nog niet heeft gedaan)
 4. Volg de instructies op je telefoon om een creditcard of pinpas toe te voegen
 5. Je ziet de kaart nu op je smartwatch

Gerelateerde artikelen

Klantenkaarten en cadeaukaarten

In Google Wallet kun je digitale kopieën van je klantenkaarten en cadeaukaarten opslaan en gebruiken. Klantenkaarten omvatten ook beloningen en lidmaatschapskaarten.

Een klantenkaart toevoegen aan de app

 1. Open de Google Wallet-app 
 2. Tik op Toevoegen aan Wallet
 3. Tik op Klantenkaart
 4. Zoek de naam van de verkoper of het programma en tik erop. Je kunt ook zoeken naar de naam van de verkoper of het loyaliteitsprogramma.
 5. Je kunt je bestaande kaart scannen, je aanmelden voor een nieuw account of je bestaande account zoeken. Volg de instructies op het scherm.

Een cadeaubon toevoegen

Als je cadeaukaart een logo van een uitgever zoals Mastercard of Visa heeft, moet je  de kaart als betaalmethode toevoegen. Google Play-cadeaukaarten worden niet ondersteund.

 1. Open de Google Wallet-app 
 2. Tik op Toevoegen aan Wallet
 3. Tik op Cadeaukaart
 4. Zoek de naam van de verkoper of de cadeaukaart en tik erop. Je kunt ook zoeken naar de naam van de verkoper of de cadeaukaart.
 5. Je kunt je cadeaukaart mogelijk scannen. Anders kun je de kaartgegevens handmatig opgeven. Volg de instructies op het scherm.

Google Wallet gebruiken voor vervoer

Bij sommige ov-bedrijven kun je je Google Wallet gebruiken om te betalen voor vervoer. Je koopt dan uw tickets bij de kaartjesautomaat met een ondersteunde creditcard of pinpas die op uw telefoon is opgeslagen. Bij andere ov-bedrijven kun je een ov-kaart kopen of opslaan in Google Wallet en deze bij het toegangspunt gebruiken. 

Gerelateerde artikelen

Google Wallet
Google Wallet
Google Wallet
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk