Zomaar toegevoegd worden aan een WhatsApp-groep kan niet meer

Zomaar toegevoegd worden aan een WhatsApp-groep kan niet meer

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp groepsuitnodigingen

WhatsApp is populair en wordt veel gebruikt voor groepen. Voorheen kon iedereen je aan een groep toevoegen zonder dat je daar toestemming voor moest geven. Dat kan nu gelukkig ook anders. Je kan namelijk in WhatsApp via een privacy-instelling voorkomen dat mensen je zomaar toevoegen aan een groep. Ga hiervoor naar de instellingen > Privacy > Groepen. Je ziet nu de volgende drie opties:

> Iedereen

> Mijn contacten

> Mijn contacten, behalve...

WhatsApp groepsuitnodigingen

De eerste optie wijzigt niets aan de situatie en staat ook standaard aangevinkt. Bij deze optie kan iedereen je, zonder toestemming, meteen toevoegen aan een groep.

De tweede optie zorgt ervoor dat alleen je contactpersonen je kunnen toevoegen aan groepen. Mensen buiten je contactpersonen kunnen een uitnodiging naar je sturen om lid te worden van de WhatsApp-groep. Hier kun je dus zelf besluiten om lid te worden of om alsnog de uitnodiging af te wijzen.

De derde optie is gewijzigd door WhatsApp. We hoopten hier 'Niemand' als in niemand kan mij aan groepen toevoegen te zien maar dat is uiteindelijk 'Mijn contacten, behalve...' geworden. Om ervoor te zorgen dat niemand je kan toevoegen aan groepen, kan je hier iedereen in één keer aanvinken. Je zal dit dan wel opnieuw moeten doen als je een nieuwe contactpersoon aan je adresboek toevoegt. Ook hier geldt dat mensen buiten je contactpersonen je eerst een uitnodiging moeten sturen.

WhatsApp groepsuitnodigingen

Beschikbaarheid

Deze nieuwe privacy-instellingen voor de groepsuitnodigingen worden nu aangeboden aan Android- en iOS-gebruikers van WhatsApp. Op de redactie is de instelling zichtbaar vanaf versie 2.19.298 van WhatsApp Beta.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk