WhatsApp groepsuitnodigingen
Lees verder na de advertentie.
WhatsApp is populair en wordt veel gebruikt voor groepen. Voorheen kon iedereen je aan een groep toevoegen zonder dat je daar toestemming voor moest geven. Dat kan nu gelukkig ook anders. Je kan namelijk in WhatsApp via een privacy-instelling voorkomen dat mensen je zomaar toevoegen aan een groep. Ga hiervoor naar de instellingen > Privacy > Groepen. Je ziet nu de volgende drie opties:
> Iedereen
> Mijn contacten
> Mijn contacten, behalve…
De eerste optie wijzigt niets aan de situatie en staat ook standaard aangevinkt. Bij deze optie kan iedereen je, zonder toestemming, meteen toevoegen aan een groep.
De tweede optie zorgt ervoor dat alleen je contactpersonen je kunnen toevoegen aan groepen. Mensen buiten je contactpersonen kunnen een uitnodiging naar je sturen om lid te worden van de WhatsApp-groep. Hier kun je dus zelf besluiten om lid te worden of om alsnog de uitnodiging af te wijzen.
De derde optie is gewijzigd door WhatsApp. We hoopten hier ‘Niemand‘ als in niemand kan mij aan groepen toevoegen te zien maar dat is uiteindelijk ‘Mijn contacten, behalve…’ geworden. Om ervoor te zorgen dat niemand je kan toevoegen aan groepen, kan je hier iedereen in één keer aanvinken. Je zal dit dan wel opnieuw moeten doen als je een nieuwe contactpersoon aan je adresboek toevoegt. Ook hier geldt dat mensen buiten je contactpersonen je eerst een uitnodiging moeten sturen.
Beschikbaarheid
Deze nieuwe privacy-instellingen voor de groepsuitnodigingen worden nu aangeboden aan Android- en iOS-gebruikers van WhatsApp. Op de redactie is de instelling zichtbaar vanaf versie 2.19.298 van WhatsApp Beta.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
De keuze Mijn contacten, behalve… is zo gek nog niet. Je kunt je gezamenlijke contacten blokkeren (met eventueel uitzonderingen). Wil iemand die niet in jouw contacten voorkomt je toevoegen aan een groep, dan moet je toestemming geven. Net zo veilig.
Ik zit op WhatsApp Beta 2.19.300, maar ik zie deze instelling er niet bij staan.
Ik wil ook eigenlijk door niemand in een WhatsApp groep worden gezet. Het is gewoon bloedje irritant om steeds het geplingel van zo’n groep met doorgaans nutteloze berichten te horen.
Weer erg jammer dat er geen waarde “Niemand” bij de optie zal staan…
Ik wil gewoon altijd een uitnodiging. Maar dan moet ik dus elke keer de WhatsApp instellingen induiken, als ik een nieuwe contactpersoon toevoeg. Wat een wassen neus is dit. Hier heb je toch niks aan?!
Hmmm .. Had liever gezien dat je gewoon een melding krijgt of je Akkoord gaat op het moment van toevoegen
Waarom niet gewoon per groepsapp aangeven of je erin wilt of niet? En niet per contactpersoon.
Het is gewoon te gek voor woorden dat nog steeds de optie ‘Niemand’ er niet tussen staat! Welk terroristisch sentimenteel gedachtegoed zit hierachter?