Telegram-tip: zo pas je de achtergronden aan in chats

Telegram-tip: zo pas je de achtergronden aan in chats

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan in Telegram de achtergronden van chats aanpassen en ook zelf ontwerpen. Wij leggen uit hoe je de achtergronden in chats kunt veranderen.

Telegram achtergronden aanpassen

Telegram zit boordevol handige en leuke functies. Zo kan je bijvoorbeeld een profielvideo instellen en foto's die je wilt versturen, van tevoren aanpassen met tekst, stickers en maskers. Je kan ook de achtergrond van chats aanpassen. Tijd om de boel eens op te vrolijken!

Telegram-tip: zo pas je de achtergronden aan in chats

Om een achtergrond aan te passen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open Telegram en tik op het zijmenu
 2. Tik op Instellingen en dan op Chatinstellingen
 3. Tik op Chatachtergrond wijzigen en kies uit de opties hieronder
 4. Kies een afbeelding uit de galerij
 5. Stel een kleur in
 6. Kies een standaard achtergrond
 7. Pas vervolgens het patroon, de kleuren en de oriëntatie of de beweging en vervaging aan (afhankelijk per achtergrond)
 8. Tik op Achtergrond instellen

Je vind hier onder andere een hele reeks standaard achtergronden waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kan je een foto uit je galerij kiezen om als achtergrond te gebruiken en deze van tevoren nog even aanpassen met tekst, stickers en maskers of voor een eenvoudige kleur gaan. Je kan ook zoeken naar een leuke afbeelding via de uitgebreide zoekfunctie. Zoek eenvoudig op een woord en filter vervolgens op kleur. Heb je eenmaal een mooie wallpaper gevonden? Dan kan je die voordat je deze instelt, nog delen met vrienden.

Telegram-tip: zo pas je de achtergronden aan in chats Telegram-tip: zo pas je de achtergronden aan in chats

Nog meer mogelijkheden

Er zijn nog meer mogelijkheden om aan mooie wallpapers voor Telegram te komen. Er is bijvoorbeeld een Telegram-kanaal waar je de standaard achtergronden kunt vinden, maar je kan ook je eigen thema's maken. De thema's zijn gebaseerd op je kleur- en achtergrondkeuzes en kun je vervolgens verder verfijnen of meteen delen. Elk thema heeft een deellink waarmee iedereen met slechts twee tikken kan overschakelen naar jouw thema en achtergrond.

 1. Telegram-kanaal: Default Wallpapers
 2. Eigen thema's maken
 3. Android-app met Telegram-thema's
 4. Telegram-kanaal: @AndroidThemes
 5. Telegram-kanaal: Desktop Themes

Meer handige Telegram-tips

Onze Telegram-expert Tom heeft uitgebreide howto's geschreven over hoe je de thuisblijvers via Telegram op de hoogte kunt houden als je met vakantie bent, hoe je de handige Telegram-bots kunt gebruiken en een uitgebreide uitleg over de zoekfunctie. Je kan ook op deze pagina alle tips en nieuwsartikelen over Telegram bekijken.

Mis jij een functie in Telegram? Je kan hier suggesties doen of andere suggesties een like geven zodat ze eventueel geïmplementeerd worden. Gebruik jij Telegram al? Heb je leuke tips of een thema gemaakt? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk