Telegram-tip: zo maak je een leuke profielvideo

Telegram-tip: zo maak je een leuke profielvideo

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan in Telegram een profielvideo uploaden. Deze video kun je ook nog op allerlei manieren aanpassen. Wij leggen uit hoe je zo'n video voor je Telegram-profiel maakt.

Gerelateerde artikelen

Telegram profielvideo instellen

Telegram zit boordevol handige en leuke functies en de profielvideo is daar sinds kort ook eentje van. Je kunt nu namelijk een video uploaden naar je profielpagina en een frame ervan kiezen als profielfoto voor chats. En net zoals bij andere video's kun je ook de kwaliteit van je profielvideo met de ingebouwde mediabewerker verbeteren of jezelf decoreren met geanimeerde stickers. Tijd om aan de slag te gaan!

Om een video te uploaden naar je Telegram-profiel, volg je de onderstaande stappen:

  1. Open Telegram en tik op het zijmenu
  2. Tik op je profielfoto
  3. Maak een video of selecteer er eentje vanuit het menu
  4. Pas de video desgewenst aan via de mediabewerker

Je kan hier via de vier knoppen onderin de video kantelen, omdraaien en er tekst, stickers en tekeningen aan toevoegen. Als je klaar bent, tik je op het vinkje om de profielvideo in te stellen.

Telegram profielvideo

Mocht je toch weer iets anders willen dan kun je snel terugschakelen naar een eerdere profielfoto of -video door op 'Als hoofd instellen' te tikken. Perfect om even terug in de tijd te gaan en voor altijd jong te blijven. Wil je al je geüploade profielfoto's en -video's bekijken? Tik dan op de foto om snel door je verzameling heen te scrollen.

Profielvideo pimpen

Wil je helemaal losgaan op je nieuwe profielvideo? Gebruik dan de app YouCut. Dit is een uitgebreide videobewerker die veel mogelijkheden gratis aanbiedt. Je kan in deze app je video uploaden en vervolgens trimmen en van alles eraan toevoegen. Denk aan muziek, filters, effecten, tekst, stickers en nog veel meer. Als je klaar bent, sla je de video op en volg je de stappen hierboven. Bij stap vier selecteer je de video die je met YouCut gemaakt hebt.

Gebruik jij Telegram en heb je al een video op je profiel gezet? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Beelden van de app

Sebastien is fan van YouCut

YouCut - Video Editor & Video Maker, No Watermark

YouCut - Video Editor & Video Maker, No Watermark

In de Play Store vind je veel videobewerkers waarmee je zelf je video's kan inkorten, van tekst voorzien of andere aanpassingen kan maken. Alleen komen sommige apps ..
Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Originele publicatiedatum: 29 juli 2020 / Geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd: 2 januari 2021

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk