Zo maak je screenshots op je smartwatch met Android Wear

Zo maak je screenshots op je smartwatch met Android Wear

Android Wear

Net als smartphones draaien smartwatches ook op een besturingssysteem. Voor smartphones is dit Android, voor smartwatches is er een speciaal besturingssysteem door Google ontwikkeld, Android Wear. Onlangs is Android Wear 2.0 aangekondigd, de grootste update ooit voor het smartwatchbesturingssysteem sinds de lancering ervan in 2014.

Er zijn veel mogelijkheden in Android Wear waar we uitgebreid aandacht aan hebben besteed, maar de optie om een screenshot te maken van je smartwatch is nog niet voorbijgekomen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit moet doen en vervolgens hoe je er een 'frame' omheen kunt krijgen.

Allereerst heb je een smartwatch en de Android Wear-app nodig die met elkaar zijn verbonden. Volg dan onderstaande stappen.

Stap 1: Klik op het overflow-menu, de drie puntjes rechts bovenin.

Stap 2: Klik op 'Screenshot van wearable maken'. Er wordt niet meteen een screenshot gemaakt zoals op een Androidtelefoon die je meteen kunt opslaan of delen. Nee, hier duurt het een seconde of 30. Ondertussen is het zaak dat het scherm van je smartwatch niet uitgaat, want dan kun je opnieuw beginnen.

Stap 3: Na een tijdje zie je een notificatie in de notificatiebalk die aangeeft dat de screenshot gemaakt is. Klik erop om hem te verzenden, oftewel te delen of op te slaan.

Bij stap 3 is uploaden naar de cloud via Google Drive of Google Foto's een goede optie. Lokaal opslaan is ook een mogelijkheid, dit kan bijvoorbeeld met Solid Explorer. Vanuit de cloud of lokaal op je telefoon, kan de screenshot nu geopend en bewerkt worden. Wil je er een mooie frame van jouw smartwatch omheen plaatsen? Dan kun je de screenshot ook delen met een app die frames om screenshots plaatst.

Frames maken met Screener

Een voorbeeld van zo'n app is Screener. In plaats van Drive of Foto's verzend je dan de screenshot naar Screener. Zorg er wel van te voren voor dat de frames van jouw smartwatch gedownload zijn in Screener. Je kunt ze dan meteen selecteren.

Screener toont vervolgens de screenshot in een frame, waarna je nog het één en ander kunt aanpassen aan de afbeelding zoals schaduw of achtergrond. Dan kun je de gemaakte afbeelding opslaan of delen en ben je klaar.

Wear OS by Google (was Android Wear)
De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

Meer info

Lees meer over:
Wear OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer