Het kan zo zijn dat je in de loop van de tijd veel apparaten aan je Google Assistent hebt gekoppeld. Als je je ongebruikte Google Assistent-apparaten verwijdert, wordt het slimme hulpje meteen een stuk sneller. Hoe je dat doet, lees je in dit stappenplan.
Ongebruikte Google Assistent apparaten verwijderen
Hoe je van een opgeruimd kantoor? Dan hou je vast ook van een opgeruimde telefoon. Een grote schoonmaak voor de Google Assistent hoort daar natuurlijk ook bij. Want als je al een tijdje Android-fan bent, zoals wij dat zijn, dan zal je veel apparaten aan de Google Assistent hebben gekoppeld. Als ik een duik in de instellingen van Googles slimme hulpje neem, kom ik 85 apparaten (!) tegen.
Als je de apparaten die 3 maanden of langer niet met de Google Assistent zijn gebruikt, maak je niet alleen veel ruimte vrij maar wordt de Google Assistent ook een stuk sneller. Tijd dus voor de grote schoonmaak!
Stappenplan
De telefoons, tablets, oordopjes en alle andere apparaten die je ooit hebt gekoppeld aan de Google Assistent kun je via de stappen hieronder verwijderen.
- Open de Google-app op je telefoon
- Tik op je profielfoto rechts bovenin
- Tik op Instellingen -> Google Assistent
- Tik op Apparaten -> Niet-gebruikte apparaten verwijderen
- Filter op Afgelopen 3 maanden
- Verwijder hier de apparaten die je niet meer met de Google Assistent gebruikt
Nu je je niet-gebruikte apparaten hebt verwijderd, moet je Google Assistent minder ruimte in beslag nemen en sneller zijn geworden. En wil je ze later weer koppelen? Dan kan dat gewoon weer via de Google Assistent. Hoeveel apparaten heb jij verwijderd? Of heb je de Google Assistent uitgeschakeld op je mobiel? Laat het ons weten in de reacties.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
13 (Ongeluk, ik weet het)
Oké, mijn main device komt nergens op het lijst voor…?
Ik zou liever dat spionage apparaat van Google van mijn telefoon kunnen verwijderen. Het is wel uit te zetten maar of dat ook echt zo is betwijfel ik ten zeerste. Google is veel te gek op het verzamelen van gegevens. Liefst zou ik zien dat de Play Store en de veiligheidsupdates afgesplitst en open source werden zodat je geen Google meer nodig hebt op de telefoon. Beter zou nog zijn als er een Europees besturingssysteem gericht op privacy van de gebruikers ontwikkeld wordt en de gebruiker bij aanschaf van een telefoon kan kiezen welk besturingssysteem hij erop wil zetten.