Tip: Zo zet je Digital Wellbeing als app in je applicatielade

Tip: Zo zet je Digital Wellbeing als app in je applicatielade

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Digital Wellbeing 

Digital Wellbeing is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik naar voren brengen. Google wil er met deze tool voor zorgen dat gebruikers de gezonde balans tussen techniek en leven weer (opnieuw) vinden. Op deze manier kun je weer meer tijd besteden aan je familie en vrienden zonder dat er continu smartphonenotificaties gecheckt moeten worden. Digital Wellbeing als onderdeel van Android Pie is opgebouwd uit drie onderdelen, Dashboard, App Timer en Wind Down. Je leest er alles over in dit uitgebreide artikel.

Deze handige tool is als bèta-app beschikbaar voor de Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL die draaien op Android 9.0 Pie maar helaas is Digital Wellbeing niet als app te bereiken via de applicatielade. Het wordt alleen als nieuw onderdeel Digital Wellbeing aan de instellingen van de Pixel toegevoegd.

Screenshot van Digital Wellbeing

Pixel Shortcuts

Chris Lacy, inderdaad de ontwikkelaar van Action Launcher, heeft hier nu een oplossing voor en wel in de vorm van de app Pixel Shortcuts. Om Digital Wellbeing als app in je applicatielade en als snelkoppeling op je homescreen te krijgen volg je onderstaande stappen:

> Installeer de app Pixel Shortcuts

> Kies ervoor om de app in applicatielade en als snelkoppeling op je homescreen weer te geven

> Dit kan voor de Pixel Launcher, Android Launcher, Samsung Experience Home, Digital Wellbeing en het Dashboard in Digital Wellbeing
Screenshot van Pixel Shortcuts

Dat is eigenlijk alles wat je hoeft te doen! Op deze manier kun je sneller bij Digital Wellbeing of het Dashboard komen zonder dat je eerst de instellingen hoeft te openen. Hopelijk gaat Google de tool op korte termijn als app in de applicatielade aanbieden in plaats van een instelling.

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik naar voren brengen. Google wil er met deze tool ..
Pixel Shortcuts: Launcher/Digital Wellbeing helper

Pixel Shortcuts: Launcher/Digital Wellbeing helper

Chris Lacy, inderdaad de ontwikkelaar van Action Launcher, heeft deze app ontwikkeld om tools als Digital Wellbeing als app in je applicatielade en als snelkopp ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk