Dit zijn de 5 nieuwe functies in Android Berichten

Dit zijn de 5 nieuwe functies in Android Berichten

5 nieuwe functies in Android Berichten 

Google werkt aan de glorieuze comeback van de sms. Door gebruik te maken van RCS kunnen ze het sms-bericht net zoveel mogelijkheden geven als een WhatsApp-bericht. Daarnaast hopen ze op deze manier een universele dienst kan worden waar de providers de baas zijn. Er is flink wat werk te doen voor het zo ver is en een van de stappen is het uitrollen van de nieuwe mogelijkheden van Android Berichten. Een van deze mogelijkheden is het versturen en ontvangen van berichten via de browser.

Webversie Android Berichten

Vannacht is Google begonnen met het uitrollen van de webversie van Android Berichten die je hier kunt vinden. Het werkt hetzelfde als bij WhatsApp en Allo. Je scant de code met de Android Berichten-app en je hebt toegang tot je berichten via de browser. Op het moment van schrijven is de Android Berichten-app nog niet voorzien van de update waarin het scannen van de code mogelijk is.

Webversie Android Berichten

In een blogpost heeft Google de vijf nieuwe mogelijkheden bekend gemaakt van RCS in Android Berichten. Het berichten versturen was er daar een van. Daarnaast zul je na de update van de app ook gif'jes kunnen ontvangen en versturen, zijn de slimme antwoorden (Smart Reply) waarmee Google je suggesties geeft voor antwoorden op een bericht actief, zijn er previews beschikbaar voor wanneer er een webpagina wordt gedeeld in een bericht en kun je eenmalige inlogcodes direct kopiëren vanuit de notificatie. Deze functies zullen ook te gebruiken zijn in de browser.

Messaging

Ik heb de bovenstaande update nog niet kunnen testen omdat deze nog niet ontvangen heb. Dit zijn de eerste grote stappen van Google richting een nieuw messaging-platform. Velen denken dat dit wederom op een mislukking zal uitlopen tenzij 100% van de providers meedoet met het plan. Nederlandse providers doen voorlopig niet mee. En dan zijn er nog heel veel obstakels te overwinnen.

Bron: Google

Berichten
Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties