Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • Huawei Mate X

 • Xiaomi Mi 9

 • Samsung Galaxy S10 Plus

 • Huawei P30 Pro

 • Google Pixel 3 XL

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

'Praat met Androidworld'

Deze Nederlandse Actions on Google kun je gebruiken met Google Assistent

· 26 juli 2018

Actions on Google is de naam van spraakcommando's die ontwikkelaars beschikbaar kunnen maken via Google Assistant. Veel Nederlandse bedrijven zijn hiermee aan de slag gegaan en in dit artikel lees je welke dat zijn en wat je ermee kunt doen.

Nederlandse Actions on Google

Actions on Google is het ontwikkelaarsplatform voor de Google Assistent. Met deze Actions on Google kunnen ontwikkelaars spraakcommando's maken die met Google Assistent gebruikt kunnen worden. Een groot aantal bekende Nederlandse merken heeft zo'n Action on Google gebouwd. Je kunt PostNL bijvoorbeeld vragen wanneer je pakketje komt, pindakaas aan je boodschappenlijstje van de Jumbo toevoegen, Eneco vragen om de verwarming iets lager te zetten en via Buienradar checken of het straks gaat regenen. 

De commando's beginnen met "Praat met..." en spreek je ze in Google Assistent in. Wil je een Action stopzetten, zeg dan 'stop'. Enkele voorbeelden vind je hieronder:

“Praat met Albert Heijn” - Wat is er in de Bonus? - Wat kan ik maken met kip en aubergine? - De melk is op!

“Praat met Andrélon” - Deze Action helpt je met haarinspiratie, productkeuze en het maken van productlijstjes bij online retailers. Deze Action biedt inspiratie, hulp en bestelgemak.

“Praat met BinnensteBuiten” - Deze Action  brengt de bekende chef-kok Sharon de Miranda naar jouw keuken. Je kunt samen met Chef-Kok BinnensteBuiten in je eigen tempo koken met de recepten van het succesvolle TV-programma BinnensteBuiten. Sharon vertelt je stap-voor-stap wat je moet doen. Je geeft met je eigen stem aan wanneer je naar een volgende stap wilt, of waar je extra uitleg bij wilt. Zo heb je jouw ogen en handen vrij voor het koken en het is nog gezellig ook.

Wat is de volgende stap? - Ik wil een nieuw recept kiezen? - Wat is je lievelingsrecept

“Praat met Bol.com” - Wat is een leuk cadeautje voor mijn kleine nichtje? - Wat is de dagaanbieding? - Hoe oud is Billie??

Bol.com - Action on Google

“Praat met Buienradar” - Gaat het straks regenen in Amsterdam? - Kan ik last krijgen van hooikoorts in Hilversum? - Wat wordt het weer in Apeldoorn?

“Praat met Centraal Beheer” - Heb ik mijn groene kaart nodig voor mijn vakantiebestemming?

“Praat met Eneco” - Ik ga weg, zet je de verwarming lager? - Ik heb het koud, kun je dat oplossen? - Kun je mijn meterstand doorgeven aan Eneco?

“Praat met Essent” - Krijg ik geld terug aan het einde van het jaar? - Heb ik veel energie verbruikt deze week? - Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

“Praat met ING Wonen” -  Via een paar vragen bepaal je je persoonlijke woonprofiel en word je stap vooruit geholpen richting het ideale huis

ING Wonen - Action on Google

“Praat met Jumbo” - Kun je pindakaas toevoegen aan mijn lijst? - Kun je knoflook toevoegen aan mijn lijst? - Kun je me vertellen wanneer mijn bestelling aankomt?

“Praat met KLM” - Ik zoek een vlucht van Amsterdam naar San Francisco - Ik wil met mijn vriendin naar Parijs - Ik wil graag aankomende zondag van Amsterdam naar Londen in Business Class

“Praat met MediaMarkt” - Vraag de Google Assistent op je telefoon naar de aanbieding van de dag en MediaMarkt toont de beste aanbieding, waarna je het product direct kunt bestellen.

“Oké Google, Vraag NOS om het nieuws” - Bij het uitspreken van deze woorden brengt de Google Assistent je op de hoogte van het laatste nieuws. In plaats van je telefoon te pakken om te kijken naar het nieuws, vraag je dus gewoon het laatste radiobulletin van de NOS op. Binnen een paar minuten ben je dan bijgepraat over het nieuws van dat moment.

“Praat met NPO Radio” - Beluister een muziekpodcast of een gesproken podcast - Beluister een bepaald genre, zoals pop, klassiek, oldies of soul & jazz - Beluister de nieuwste podcasts in het genre Documentaire

“Praat met PostNL” - Wanneer wordt mijn pakket bezorgd? - Waar vind ik de dichtstbijzijnde PostNL-locatie? - Waar vind ik de dichtstbijzijnde brievenbus?

PostNL - Action on Google

“Praat met Qmusic” - Welk nummer heb ik net gehoord? (+ mogelijkheid het nummer in Spotify te zetten) - Welke dj is nu op de radio? - Wanneer is Kimberley op de radio?

“Praat met Rabobank” - Wat is mijn saldo? - Ik wil een budget instellen - Wat is de status van mijn budget?

“Praat met Transavia” - Hoe laat vertrekt mijn Transavia vlucht? - Wat is de wachttijd bij security? - Bij welke bagageband moet ik zijn voor mijn koffer?

Sommige Actions on Google zijn op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Zij zullen op korte termijn oproepbaar zijn.

De nieuwste artikelen over Google

AW Interviewt Google: de ontwikkeling van Google Assistent in Nederland en België

Google Assistent krijgt diepe integratie met Agenda voor G Suite

Zo vind je het nieuwe verborgen spel in de Google-app

Google Discover kan zowel artikelen in Nederlands als Engels weergeven

Meertalige ondersteuning Google Assistent werkt nu officieel in Nederlands

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (23)
Bezig met laden van reacties...