De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de mogelijkheid om video’s te bekijken, te uploaden, door kanalen en video’s te browsen en nog veel meer. YouTube werkt op zowel smartphones als tablets en heeft voor beide een geoptimaliseerde interface. Het platform is opgericht in 2005 en een jaar later werd het al door Google gekocht.
Hoe download je YouTube-video’s?
De mogelijkheid om YouTube-video’s te downloaden is een betaalde functie op het platform. Deze maakt deel uit van het YouTube Premium-abonnement waarmee je reclamevrij kan kijken en toegang krijgt tot de muziekdienst YouTube Music. YouTube Premium is verkrijgbaar voor 11,99 euro per maand. Hier kan je abonneren.
Uiteraard zijn er meer manieren om YouTube-video’s te downloaden. Als je met de zoekmachine van je browser of in de Play Store naar oplossingen zoekt, vind je meer tools om video’s te downloaden. Vaak gaat het om diensten die de beleidsregels van YouTube schenden en je loopt dus het risico om malware op je telefoon of pc te zetten. Je kunt dat soort sites dus beter vermijden.
Hoeveel verdien je met YouTube?
Als je een YouTube-video uploadt kan je ervoor kiezen om advertenties te tonen. Vervolgens kan jij geld verdienen als je kijkers deze reclame te zien krijgen. Wat je precies verdient hangt van een aantal factoren af. YouTube betaalt gebruikers alleen als hun kanaal in een jaar tijd minimaal 4.000 kijkminuten behaalt met video’s. Je moet ook minimaal 1.000 abonnees hebben.
Het bedrag dat je verdient varieert afhankelijk van het aantal views en het publiek dat je bereikt. Per 1.000 keer dat een filmpje is bekeken verdien je tussen de 30 cent en de 4 euro. Je kan op YouTube bekijken hoeveel geld je hebt verdiend, maar de videosite betaalt pas uit als je minimaal 70 euro hebt verzameld. Meer informatie lees je op deze je op deze en deze supportpagina’s.
YouTube en privacy
YouTube is een video-app van Google en dus valt het onder hetzelfde privacybeleid. Standaard krijg je reclame te zien op het platform die is gepersonaliseerd. Op basis van jouw interesses krijg je banners of reclamespots te zien, maar je kan die doelgerichte reclame ook uitzetten. Dat ontdek je in het artikel hieronder.
Meer YouTube-tips
Gebruik jij YouTube vaak? Kijk dan zeker naar onze lijst met allerlei verschillende YouTube-tips. Van handige gebaren tot manieren om YouTube te gebruiken met Sonos: check ze hieronder.
- YouTube Vanced-alternatieven: waarom jij ze beter niet gebruikt
- Pas op voor malware via YouTube-links: zo herken je het
- Dankzij eenvoudig trucje zijn advertenties op YouTube te vermijden
- YouTube-tip: verlaat snel het volledig scherm met deze nieuwe gesture
- YouTube-tip: speel gratis muziek zonder dat je de app hebt geopend
- Tip: bekijk gratis elke YouTube-video zonder advertenties
- Tip: zo luister je muziek van YouTube (Music) op je Sonos
- Tip: Zo activeer je de incognito-modus in de YouTube-app