Komt de Chromecast met Google TV ook naar Nederland?

Komt de Chromecast met Google TV ook naar Nederland?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google TV is de aangepaste versie van Android TV en is onder andere te vinden op de nieuwe Chromecast. Komt deze Chromecast met Google TV ook naar Nederland? Wij zochten het uit.

Gerelateerde artikelen

Wat is een Chromecast?

De Chromecast is een mediaspeler met Android TV die zonder afstandsbediening live televisie, video en apps naar je tv scherm streamt. Met deze kleine HDMI-dongle kan je dus elke 'domme' tv slim maken. Veel populaire Android-apps en -games bevatten Chromecast-ondersteuning. Je kan met bijvoorbeeld NOS, Files by Google, Google Foto's of PocketCast naar je tv streamen. Er is sinds 2020 ook een Chromecast met Google TV en deze mediaspeler maakt gebruik van een aangepaste versie van Android TV: Google TV. Daarnaast wordt deze Chromecast met afstandsbediening geleverd, en kan je in 4K-kwaliteit streamen.

Chromecast Ultra

Chromecast Ultra

Wat is Google TV?

Google TV heeft een nieuwe interface en bevat onder andere het onderdeel 'Voor jou' dat gepersonaliseerde content weergeeft. Google geeft zijn Google Assistent een plekje op de afstandsbediening, waardoor het slimme hulpje nog belangrijker wordt. Je kan zo op zoek gaan naar je favoriete serie zonder daarvoor specifieke apps voor te openen. Je kan bijvoorbeeld zoeken op ‘Films met Rami Malek’ voor een overzicht van films waarin hij speelt. Klik op een van de streamingdiensten die de film aanbiedt, om de film te bekijken. Helaas werkt deze functie nog niet naar behoren in combinatie met Nederlandse apps.

Komt de Chromecast met Google TV ook naar Nederland?

Wat kan je met de Google TV-app?

Er is ook een Google TV-app, en dat is de opvolger van Google Play Films. Die app is al in de Verenigde Staten beschikbaar en maakt het mogelijk om Android TV of Google TV te bedienen met je telefoon als afstandsbediening. Je maakt in de app dan gebruik van een touchpad om bijvoorbeeld het volume te regelen of de Google Assistent te activeren. Je kan ook de televisie met de app aanzetten, zonder dat je de afstandsbediening hoeft aan te raken.

Een van de voordelen is dat je met je telefoon ook sneller kan typen met het toetsenbord vergeleken met de tv-afstandsbediening. Daarnaast komt er in de snelle instellingen een tegel waarmee je nog sneller de virtuele afstandsbediening kan openen.

Google TV

Google TV

Met Google Play Films, of Google Play Movies in het Engels, kun je films aanschaffen en bekijken op jouw Androidtoestel, maar ook op de desktop of met je Chromecast. ..

Wanneer komt Google TV naar Nederland?

Er ontbreken helaas dus wel wat functies en mogelijkheden die je in andere landen wel ziet. Dat komt omdat Google deze castdongel nog niet officieel heeft aangekondigd in Nederland en België, terwijl deze wel al bij diverse Nederlandse webwinkels verkrijgbaar is. Er worden in Nederland ook al tv's met Google TV verkocht en de Nederlandse helppagina van Google TV is ook beschikbaar.

Daarnaast lijkt het erop dat Google er naar streeft om de de Google TV-app wereldwijd uit te rollen. Zo kunnen Belgen in de komende weken de Google TV-app al op hun telefoon en in de Play Store terugvinden. Grote kans dat Google daar Google TV en waarschijnlijk ook de nieuwe Chromecast officieel aankondigt. Ook zijn er in Nederland aanwijzingen die duiden op de komst van Google TV. Mogelijk verklapte provider KPN al dat de Nederlandse lancering in ieder geval op de planning staat. Dat gerucht wordt nog eens versterkt door Ziggo die de Chromecast met Google TV sinds maandag aanbiedt voor klanten om te gebruiken met een tweede of derde tv.

Ziggo biedt de Chromecast met Google TV aan

Ziggo biedt de Chromecast met Google TV aan

Alle ingrediënten zijn dus aanwezig, maar het wachten is op Google Nederland. Wij vroegen het bedrijf om een reactie en zij reageerden als volgt: "We hebben op dit moment niks aan te kondigen over Chromecast met Google TV in Nederland." Nu krijgen we wel vaker van dit soort reacties van het bedrijf om vervolgens enkele weken later alsnog een Nederlandse lancering te kunnen verwelkomen. Wij houden de officiële lancering van Google TV (en de nieuwe Chromecast) in Nederland voor je in de gaten. Zodra er meer bekend is, lees je dat uiteraard hier op Androidworld.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk