Sonos Roam versus Sonos Roam SL: dit zijn de verschillen

Sonos Roam versus Sonos Roam SL: dit zijn de verschillen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sonos heeft een variant van de Sonos Roam aangekondigd, de Sonos Roam SL. De Sonos Roam SL is ook een bluetoothspeaker maar verschilt op een aantal belangrijke punten van de Roam. Dit zijn de verschillen tussen beide speakers.

Sonos Roam versus Sonos Roam SL

Met de Sonos Move (399 euro) besloot Sonos in 2019 dan eindelijk de stap naar een eigen, draagbare speaker die op elke locatie, en niet alleen in je eigen huis, voor de nodige sfeer zorgt. Deze draagbare bluetooth-speaker met ingebouwde accu, wifi- en Google Assistent-ondersteuning stop je helaas niet zo maar even in een jaszak. Dat probleem werd opgelost met de komst van de Sonos Roam (199 euro) in maart van 2021, een compacte bluetoothspeaker. Een slimme zet, aangezien de concurrentie als JBL en Ultimate Ears op dat gebied een hele grote doelgroep bedienen. Sonos wil ook een stuk van die doelgroep afsnoepen, en komt nu met nog een compacte bluetoothspeaker, de Sonos Roam SL. De Roam SL is 20 euro goedkopen dan de Roam. Hoe heeft Sonos dat voor elkaar gekregen? Dat ontdek je in deze vergelijking.

Sonos Roam

Sonos Roam

Sonos Roam versus Sonos Roam SL: de overeenkomsten

  • Waterdicht ontwerp
  • Afmetingen en gewicht
  • Audio
  • Eenvoudige installatie
  • Accuduur

Design

De Sonos Roam SL en Sonos Roam komen op de meeste vlakken met elkaar overeen. Kijk naar het design, die is vrijwel identiek aan elkaar. Beide speakers hebben een IP67-certificaat waardoor ze een meter diep onderwater kunnen overleven, en dat maximaal gedurende een halfuur. Je hoeft je dus niet direct zorgen te maken als je de speaker per ongeluk in het zwembad laat vallen. Daarnaast zijn beide valbestendig en stofdicht, Ze kunnen dus tegen een stootje en een stofje.

Sonos Roam SL

Sonos Roam SL

Audio en accu

De Sonos Roam en Roam SL beschikken beide over dezelfde digitale versterkers en accu's. Ze kunnen beide 10 uur mee op één acculading en 10 dagen in slaapstand en komen met twee klasse-H digitale versterkers, een tweeter en een mid-woofer.

Gerelateerde artikelen

Sonos-systeem

Het instellen van de Sonos Roam SL is net als de Roam erg eenvoudig. Je kan dit in de Sonos S2-app doen, als je verbonden bent met je wifinetwerk. Je kan ook van twee Sonos Roam-speakers een stereopaar maken. Let wel, dit alleen werkt als de speakers met wifi verbonden zijn. Loop je vanuit de woonkamer de tuin in, dan zullen de speakers automatisch overschakelen op Bluetooth. Ondersteuning voor Apple AirPlay 2 is ook op beide te vinden.

Sonos Roam versus Sonos Roam SL: de verschillen

  • Bediening via de Google Assistent
  • Handige Sonos-functies
  • Adviesprijs

Spraakbediening

De Roam en de Roam SL bedien je via de app, of via de knoppen bovenop de speaker. Op de bovenkant van de Roam SL is alleen geen microfoonknop te vinden. Deze variant heeft namelijk geen microfoon. Dat betekent dat er ook geen spraakbediening via een slimme assistent mogelijk is op de Roam SL.

Sonos Roam SL

Sonos Roam SL

Trueplay en Sound Swap

De Sonos Roam SL komt zonder automatische Trueplay-tuning. Deze functie zit wel op de Roam en de grotere Sonos Move en past het geluid aan afhankelijk van de kamer waar de speaker zich in verbindt. Je kan deze Sonos-speakers dus neerzetten waar je maar wilt, want het apparaat zorgt er automatisch voor dat het geluid in de trappenkast net zo goed klinkt als in de woonkamer. Sonos maakt voor Trueplay gebruik van microfoons die de weerkaatsing van geluid in een ruimte opvangen, en inderdaad, die zitten niet in de Roam SL.

Gerelateerde artikelen

Sound Swap is een compleet nieuwe functie en laat je de muziek op de Roam makkelijk overzetten naar een andere Sonos-speaker in huis. Zo kun je de muziek gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere kamer. Deze functie ontbreekt op de Sonos Roam SL.

Sonos Roam SL

Sonos Roam SL

Prijs

De Sonos Roam heeft een adviesprijs van 199 euro en de Sonos Roam SL is te koop voor 179 euro.

Conclusie

De Sonos Roam en Sonos Roam lijken qua ontwerp ontzettend veel op elkaar, en dat geldt ook voor de meeste mogelijkheden. Beide speakers beschikken over dezelfde geluidskwaliteit en accuduur. Het belangrijkste verschil is het ontbreken van een microfoon op de Roam SL. Hierdoor is spraakbediening niet aanwezig en kan je de bluetoothspeaker alleen via de app of de fysieke knoppen bovenop. De Trueplay-functie is door het ontbreken van de microfoon ook niet aanwezig. Nog een belangrijk verschil is de adviesprijs. Er zit namelijk een verschil van 20 euro tussenbeide. Vind je spraakbediening niet interessant, en ben je niet van plan om gebruik te maken van Trueplay en Sound Swap? Dan is de Sonos Roam SL een prima keuze. Wil je deze opties juist wel op een bluetoothspeaker? Dan kan je beter 20 euro meer neerleggen voor de Sonos Roam.

Sonos Roam (SL) kopen

De Sonos Roam is verkrijgbaar in twee kleuren en heeft een adviesprijs van 199 euro. De Roam SL koop je in dezelfde kleuren voor een adviesprijs van 179 euro. Deze nieuwe speaker is verkrijgbaar vanaf 15 maart en n vanaf vandaag al te pre-orderen bij Sonos.

Sonos Roam
Sonos Roam
Sonos Roam

Sonos Roam

De Sonos Roam is een lichtgewicht smart speaker die via wifi en bluetooth muziek kan streamen. Deze compacte speaker is speciaal bedoeld voor de mensen die overal muziek willen luisteren.

199 euro

Winkelen op:

Sonos Roam SL
Sonos Roam SL
Sonos Roam SL

Sonos Roam SL

De Sonos Roam SL is een compacte bluetoothspeaker die thuis geweldig klinkt en overal mee naartoe kan worden genomen, zonder microfoon en met een lagere prijs dan die van de Sonos Roam.

179 euro

Winkelen op:

Specificaties

Sonos Roam Sonos Roam SL
Afmetingen en gewicht: 168 mm x 62 mm x 59 mm, 420 gram 168 mm x 62 mm x 59 mm, 420 gram
Connectiviteit: Wifi, Bluetooth Wifi, Bluetooth
Audio: 2 H-klasse digitale versterkers 2 H-klasse digitale versterkers
Accuduur: 10 uur en 10 dagen in slaapstand 10 uur en 10 dagen in slaapstand
Microfoon: Ja Nee
Spraakbediening: Ja, via Amazon Alexa en Google Assistent Nee
Knopbediening: Ja Ja
Automatische Trueplay-tuning Ja Nee
Sound Swap Ja Nee
Stof- en waterbestendigheid: Ja, IP67 Ja, IP67
Kleuren: Shadow Black en Lunar White Shadow Black en Lunar White
Adviesprijs: 199 euro 179 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk