Xiaomi, OPPO en Vivo werken samen aan snel bestanden delen à la AirDrop

Xiaomi, OPPO en Vivo werken samen aan snel bestanden delen à la AirDrop

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samenwerking Xiaomi, Vivo en OPPO

Eén van de functies die iOS-gebruikers aanwijzen als een troef ten opzichte van Android is AirDrop. Je kan namelijk snel bestanden delen met andere apparaten ongeacht het feit of dat apparaat AirDrop ondersteunt of ongeacht hoe groot de bestanden zijn. De functie maakt daarvoor enkel gebruik van bluetooth, dat is een functie die op de meeste apparaten wel aanwezig is.

Xiaomi heeft nu aangekondigd dat het samen met zijn partners OPPO en Vivo die leegte wil opvullen. De drie partijen gaan een eigen tool ontwikkelen waarmee je binnenkort ook op Android via bluetooth vlot bestanden kan delen. Google heeft momenteel als eigen alternatief Android Beam, maar die functie heeft de afgelopen jaren maar weinig verbetering gekend, en loopt achter ten opzichte van de concurrentie. De toepassing zou overdrachtssnelheden behalen tot 20 MB per seconde.

Google-alternatief

Het drietal nodigt ook andere bedrijven uit om deel uit te maken van hun alliantie. Hoewel de bedrijven met deze opmerkelijke samenwerking komen, raakte vorige maand bekend dat ook Google werkt aan vergelijkbare software voor Android Q.

>Screenshots van de functie

Google noemt de functie Fast Share, en ze was eerder al te zien in de bèta van Android Q waar ze door middel van een speciaal commando kan worden geactiveerd. Fast Share werkt op een gelijkaardige manier als AirDrop, en vermoedelijk zal de feature binnenkort te zien zijn wanneer de stabiele versie van Android Q officieel wordt aangekondigd.

Kijk jij uit naar een snellere deelmethode op je Xiaomi-, OPPO- of Vivo-toestel, of wil je liever Fast Share van Google zien verschijnen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk