Fast Share is Googles antwoord op de AirDrop-deelfunctie van de iPhone

Fast Share is Googles antwoord op de AirDrop-deelfunctie van de iPhone

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Fast Share

AirDrop is al jaren een gevierde functie op de iPhone waarmee je snel bestanden kan uitwisselen tussen personen bij je in de buurt. Je kan verzenden naar een Apple-apparaat bij je in de buurt doordat de twee apparaten een wifi-hotspot creëren om een directe verbinding op te zetten. Het alternatief dat Google voor Android naar voren schoof was Android Beam, waarmee je kan delen via NFC. Alleen was die methode nooit erg snel, en Google heeft dit jaar aangekondigd dat de functie die met Android 4.1 Jelly Bean werd geïntroduceerd, zal verdwijnen.

Natuurlijk is het logisch dat we wel een vervanger mogen verwachten als delen via NFC verdwijnt, en die is nu op komst. In Android Q is Fast Share ontdekt door 9To5Google, dat is de nieuwe deelfunctie voor Android. De functie kan via een commando in de Android Debug Bridge geactiveerd worden en vervolgens kan je de feature aanzetten op je telefoon door vanuit de 'Instellingen' naar 'Google' te gaan en 'Fast Share' aan te zetten. Vervolgens verschijnt de Fast Share app in je appdrawer en verschijnt Fast Share als een deelmogelijkheid in het deelmenu van apps. Voorlopig werkt Fast Share ook nog niet, maar de toepassing is al wel zichtbaar via die omweg.

Zo werkt het

Als je Fast Share gebruikt, moet je je apparaat een naam geven. In je instellingen zien we bij informatie over de feature dat enkel je locatie en bluetooth actief moeten zijn. Fast Share is een offline verbindingsmethode en belangrijk is dat apparaten bij elkaar in de buurt zijn.

Tussen je lijst met apparaten in de buurt waarmee je bestanden kan uitwisselen, vind je telefoons, Chromebooks, slimme horloges maar ook een iPhone. Alle apparaten die Wi-Fi Direct ondersteunen, werken met Fast Share. Als je regelmatig met een welbepaald apparaat wil delen, kan je dat markeren als favoriet, en zo zie je dat apparaat altijd als je erbij in de buurt bent, ook als je geen Fast Share gebruikt.

Beschikbaarheid

Het gemis van een functie à la Airdrop werd eerder al opgevangen door apps van derden zoals Send Anywhere, maar het grote voordeel van Fast Share is dat het op elke Android-telefoon zal werken en met tal van andere apparaten. De functie zal vermoedelijk verschijnen samen met Android Q deze zomer.

Hoe deel jij op dit moment snel bestanden met je vrienden? Gebruikte jij Android Beam geregeld? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk