'Chrome laat je binnenkort tekst kopiëren en plakken tussen apparaten'

'Chrome laat je binnenkort tekst kopiëren en plakken tussen apparaten'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Chrome klembord delen

Het is vandaag al mogelijk om je bladwijzers te delen tussen al je Chrome-apparaten met behulp van je Google-account. Zo kan je dezelfde pagina's snel terugvinden op zowel je telefoon als pc. Google lijkt nu nog een stapje verder te gaan, want volgens Chrome Story wordt er nu gewerkt aan een functie om je klembord te delen tussen apparaten die van Chrome gebruikmaken.

De functie werd aangetroffen in een conversatie tussen ontwikkelaars op Chrominium Gerrit waar werd gevraagd om een nieuwe zogenaamde 'Chrome flags' te maken. Dat wil zeggen experimentele functies die gebruikers kunnen aanzetten om ze uit te proberen. Het zou gaan om twee flags met de namen 'Enable receiver device to handle shared clipboard feature' en 'Enable shared clipboard feature signals to be handled'.Beide flags zullen op 'enabled' moeten staan en vervolgens zal je dus tekst kunnen selecteren op één apparaat om die vervolgens de plakken op een ander.

Screenshot van Chromium Gerrit

Screenshot van het onderwerp op de Chromium Gerrit-site voor ontwikkelaars

Eerst zal de gebruiker ook nog toestemming moeten geven alvorens het ene apparaat de inhoud van het klembord van het andere kan lezen. Dat is begrijpelijk, zeker wanneer je gevoelige informatie - zoals wachtwoorden - wil delen tussen apparaten.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe functie beschikbaar zal zijn. We verwachten ze als eerste te zien als een flag voor Chrome Canary, dat is één van de instabiele versies van Google Chrome. Kijk jij ernaar uit om je klembord te kunnen delen met je andere apparaten. Welke andere methodes gebruikte jij al om links of tekst uit te wisselen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk