Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Huawei P30 Pro New Edition

 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

8 gratis apps en games

Dit zijn de winnaars van de Google Play Awards 2019

· 08 mei 2019

In april maakte Google de genomineerden van de vierde Google Play Awards bekend. Verschillende apps en games streden om de eerste plaats in een van de 9 categorieën. Nog maar net voor de start van de ontwikkelaarsconferentie Google I/O heeft Google de winnaars van de vierde editie van de Play Awards gaan bekendgemaakt.

Google Play Awards

Dit jaar waren er 9 categorieën waarin een reeks van apps of games hebben kunnen strijden om de eerste plek. De genomineerden waren geselecteerd aan de hand van een aantal criteria. Hierin werden onder andere technische prestaties en de waardering in de Play Store meegenomen. Populariteit speelde dan ook niet de grootste rol in de wedstrijd.

Google Play Awards 2019

Winnaars

In plaats van een andere grotendeels nietszeggende populariteitswedstrijd te houden, erkent Google nu de kwaliteiten van een paar minder bekende Android-apps en -games, zoals Envision AI, die de 100.000 installatiebarrière nog moet doorbreken. De gratis productiviteit-app won zijn eerste plek in de toegankelijkheidscategorie, vanwege de innoverende manier waarop hij de apparaat-interactie toegankelijk maakt voor mensen met een handicap of speciale behoeften.

Een van de andere dingen die leuk zijn aan de Google Play Award-winnaarslijst is dat hij maar liefst acht apps en games bevat die je gratis kunt downloaden. De enige betaalde kampioen is Tick Tock: A Tale for Two, een puzzelspel waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord. Met de eerste plaats in de categorie ‘meest innovatieve app’ zal hij ongetwijfeld meer inkomsten genereren.

Tick Tock: A Tale for Two

Andere gratis Android-apps en games die je zeker moet uitproberen, zijn bijvoorbeeld Shadowgun Legends en Marvel Strike Force, waarvan je misschien wel al hebt gehoord. De games worden uitgeroepen tot 'mooiste game' en 'beste doorbraak-game' van het jaar en worden vergezeld door winnaars uit de andere categorieën, waaronder: Woebot (uitblinkende welzijn-app), Wisdo (beste sociale impact), Neverthink (beste woonkamerervaring), Canva (uitblinkend ontwikkeld voor miljarden-ervaring) en Slowly (beste doorbraak-app).

→ Uitblinkende welzijn-app: Woebot

Woebot stuurt meer dan een miljoen berichten per week om gebruikers te helpen met alledaagse stress en uitdagingen zoals symptomen van depressie, angst, relatieproblemen, uitstelgedrag, eenzaamheid, verdriet, verslaving, pijnbestrijding en meer. 

→ Beste toegankelijkheidservaring: Envision AI

Envision AI stelt mensen met een visuele beperking in staat om onafhankelijker te leven. Met Envision kunnen slechtziende gebruikers winkelen in supermarkten, gebruikmaken van het openbaar vervoer, menukaarten lezen in restaurants, hun vrienden herkennen, hun spullen vinden en nog veel meer, allemaal alleen.

→ Beste sociale impact: Wisdo

Wisdo is een gids voor het leven, waar je mensen kunt vinden met hun eigen ervaringen.
Deel je unieke reis, ontdek mensen die op je pad zijn gekomen en ontdek wat je mist van de dingen die belangrijk voor je zijn. Van positiviteit van het lichaam tot angst of moederschap, met Wisdo ben je nooit alleen.

→ Mooiste game: Shadowgun Legends

Beleef een epische verhaalcampagne, een competitieve PvP of een coöperatieve multiplayer-modus, alles in één FPS MMO-actiespel. In de sci-fi wereld van Shadowgun Legends wordt de mensheid aangevallen door een dodelijke buitenaardse indringer. De laatste verdedigingslinie bestaat uit de Shadowguns, legendarische strijders en helden.

→ Beste woonkamerervaring: Neverthink

Deze app zet voor jou alle leuke filmpjes van het internet bij elkaar. Zo hoef je niet meer te zoeken en vindt je in de app onder elke knop een categorie. De app is voorzien van Google Cast dus je kunt het ook op TV bekijken.

→ Meest innovatief: Tick Tock: A Tale for Two

Tick ​​Tock: A Tale for Two is een puzzelspel voor twee samenwerkende spelers. Elke speler heeft een kopie van het spel op zijn eigen mobiele apparaat (telefoon of tablet) nodig om te spelen. Je kunt ook platform-onafhankelijk spelen met een computer (pc of Mac). De gemiddelde speeltijd bedraagt 2,5 uur.

→ Uitblinkend ontwikkeld voor miljarden: Canva

Canva is een uitgebreide online design-tool waarbij je heel veel vooraf gedefinieerde formaten kunt bewerken tot je eigen design. Facebookcovers, Twitter-afbeeldingen, Instagram-posts, je hebt altijd de juiste formaten.

→ Beste doorbraak-app: SLOWLY

SLOWLY is er voor degenen die in dit messenger-tijdperk weer eens een onderhoudend gesprek aan willen gaan. Daarvoor kun je met deze app een brief schrijven naar iemand waarmee je dezelfde passies en hobby's deelt. Hoe verder je penvriend van je vandaan woont, hoe langer het duurt voordat de brief bij hem of haar afgeleverd is.

Screenshot van SLOWLY

→ Beste doorbraak-game: Marvel Strike Force

Een aanval op de Aarde is begonnen, waarna Super Heroes en Super Villains samenwerken om hem te verdedigen. Stel je ultieme team samen, met een keuze uit Spider-Man, Doctor Strange, Groot, Rocket Raccoon, Loki, Venom, Elektra, Captain America en Iron Man, terwijl je strategische strijd aangaat tegen een geheel nieuwe vijandelijke dreiging.

Zitten er apps of games tussen die jij al gebruikt of kent of ga je er nu eentje bekijken? Welke app of game is voor jou de winnaar?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (2)
Bezig met laden van reacties...