Vivo's Apex 2019 5G-telefoon maakt einde aan randen, poorten en knoppen

Vivo's Apex 2019 5G-telefoon maakt einde aan randen, poorten en knoppen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Vivo heeft een concepttelefoon voorgesteld die een erg vooruitstrevend design toont zonder poorten, knoppen of schermranden. Het toestel werkt ook met de Snapdragon 855 en ondersteunt 5G.

Vivo Apex 2019

Nu bijna alle fabrikanten zoveel mogelijk komaf maken met schermranden met kleine camera-inkepingen als bij de Honor View 20 of een waterdruppelnotch, is het ook de beurt aan alle poorten en knoppen die een smartphone rijk is. Tenminste als we het beeld mogen geloven dat deze concepttelefoon van Vivo schetst. Recent verscheen ook de aankondiging van de Meizu Zero, dat is een telefoon zonder poorten of knoppen van Meizu.

De Vivo Apex 2019 stelt vooruitstrevendheid op het gebied van design voorop en maakt daarbij ook grote compromissen, wat ook niet gek is omdat het duidelijk om een concepttoestel gaat. Met deze telefoon wil het Chinese Vivo aantonen in wel richting het denkt voor de toekomst. Voorlopig zijn nog niet alle details of technische specificaties bekend, maar we weten wel dat hij een Snapdragon 855-chipset bevat, dat is de nieuwste high-end processor van Qualcomm. Verder kan de telefoon beroep doen op 12 GB RAM, 256 GB opslag en een modem die 5G-verbindingen ondersteunt. Om welke modem het gaat, werd ook niet vermeld, maar het gaat mogelijk om de Qualcomm X50-modem die met de Snapdragon 855 werkt.

Verschillende afbeeldingen van de Vivo Apex 2019 concepttelefoon

Slimme opslossingen en compromissen

Vivo vertelt dat het in staat was om al die componenten in de telefoon te krijgen door de printplaten in een ingewikkelde puzzel op elkaar te stapelen. Verder ontdeed Vivo de telefoon ook van knoppen door de schermranden over de behuizing te laten buigen met daaronder touch-sensoren. Vivo plaatste verder een zogenaamde 'full-display' vingerafdrukscanner die volgens Vivo "bijna het volledige scherm zou bedekken".

Net als bij de Meizu Zero wordt ook bij deze telefoon de speaker onder het beeldscherm geplaatst, maar er is nog onduidelijkheid over de aanwezigheid van microfoons. Bij de Meizu Zero waren die letterlijk de enige gaatjes in het toestel die niet opgevuld konden worden. Het Chinese bedrijf heeft ook geen selfiecamera op het toestel geplaatst, maar wel een dual camera op de achterkant, waarover verder nog niets is geweten. In het verleden zagen we Vivo weleens aan de slag gaan met een pop-up selfiecamera aan de bovenkant.

Verschillende afbeeldingen van de Vivo Apex 2019 concepttelefoon

MagPort

Vivo kiest voor een andere aanpak dan Meizu wat opladen betreft. Ook dit toestel heeft geen usb-c aansluiting, maar het ondersteunt ook geen snelle vorm van draadloos opladen zoals bij de Zero. Vivo heeft daarentegen een eigen magnetische aansluiting op de achterkant van de telefoon geplaatst, genaamd MagPort. Zeven fysieke pinnetjes van de opladen worden magnetisch aangetrokken door de pilvormige aansluiting op de achterkant van het toestel.

De Vivo APex 2019 zal getoond worden op het Mobile World Congress 2019. Wat denk jij van deze concepttelefoon die een meer randloos design heeft dan de Meizu Zero maar tegelijk wel meer compromissen maakt? Kijk jij uit naar een poortloze, randloze en knopjesloze toekomst? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Verschillende afbeeldingen van de Vivo Apex 2019 concepttelefoon

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk