Meizu Zero is de eerste smartphone zonder knoppen, poorten of simkaartslot

Meizu Zero is de eerste smartphone zonder knoppen, poorten of simkaartslot

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Meizu Zero

Meizu is een fabrikant die vooral in China zelf actief is, maar het bedrijf heeft nu ene bijzondere telefoon voorgesteld die over hele wereld op de nodige aandacht kan rekenen. De Meizu Zero brengt de boodschap dat knoppen en poorten zo 2018 zijn, want dit toestel is volledig egaal zonder knoppen, gaten of uitsteeksels waardoor hij automatisch IP68 stof- en waterdicht is. Wordt dit de toekomst van smartphone-design?

Aan de zijkant werden de volumeknoppen en power-knop vervangen door virtuele knoppen met haptische feedback om door een trilling toch het effect na te bootsen van een knopje dat wordt ingedrukt. Het ontbreken van een usb-c-poort wordt dan weer gecompenseerd door draadloos opladen, en dat aan hoge snelheid, want Meizu's Super mCharge-technologie laat draadloos opladen toe aan 18 watt. Samsung-telefoons kunnen nu aan 9 watt opladen en de Huawei Mate 20 Pro laadt op aan maximaal 15 watt.

Foto's van de Meuzu Zero met zijn egaal design

Vingerafdrukscanner, speakers en simkaart

Meizu kon ook de vingerafdrukscanner omzeilen door een optische scanner handig onder het scherm te plaatsen. Ook voor de opening van de luidspreker zocht de fabrikant naar een oplossing en vond die in de vorm van mSound 2.0-geluidstechnologie. De geluidsbron van de telefoon werd daarbij dicht tegen het scherm geplaatst, waardoor het scherm dienst doet als speaker.

Er is verder ook geen simkaartslot voorzien, dus kreeg de telefoon een elektronische simkaart of eSIM ingebouwd. Dat is een erg vooruitstrevende en gewaagde keuze, al is er helaas nog erg weinig ondersteuning voor langs de kant van de providers.

Foto's van de Meuzu Zero met zijn egaal design

Comprommissen

Het scherm is trouwens een 5,99 inch AMOLED-exemplaar, maar er zijn duidelijk zichtbare schermranden voorzien naar hedendaagse standaarden, omdat er meer ruimte is vereist voor de interne componenten om dit egale design te bekomen. Meizu heeft ook twee keer een uitzondering moeten maken voor de microfoons van de telefoon en de camera's. Het toestel heeft een 12 megapixel camera die gecombineerd wordt met een tweede 20 MP-sensor.

Als we verder de specificaties van het toestel bekijken dan vinden we een Qualcomm Snapdragon 845 die samen gaat met 6 GB RAM en 128 GB opslag. Er is uiteraard geen micro SD voorzien om je opslag uit te breiden. De telefoon heeft een behuizing die bestaat uit glas en keramiek. Hij draait meteen ook op Android Pie. Het toestel wordt in China verwacht dit kwartaal, maar het zal al te zien zijn op het Mobile World Congress volgende maand.

Foto's van de Meuzu Zero met zijn egaal design

Dank voor de tip, Justin!

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk