'Samsungs Exynos 1000-processor twee keer sneller dan Snapdragon 865'

'Samsungs Exynos 1000-processor twee keer sneller dan Snapdragon 865'

Samsung Exynos 1000

Toestellen met een Qualcomm Snapdragon 865 presteren het beste in onze benchmarks bij reviews. De Snapdragon 865 klopt zo de Exynos 990-processor van Samsung en de Kirin 990. Sommige Samsung-fans zijn niet tevreden met dat prestatieverschil en daarom vroegen ze al in een petitie aan Samsung om voortaan de chipsets van Qualcomm te gebruiken.

Gizchina meldt dat er meer informatie is gelekt over de aankomende high-end Exynos 1000-processor die we volgend jaar' in vlaggenschepen van Samsung mogen verwachten. Alles wijst erop dat we dit jaar wat anders te zien krijgen van de chipset en ook de eerste benchmarkresultaten over de grafische prestaties van de Exynos 1000 zijn gelekt. Uit onderstaande resultaten zien we dat de gpu van de aankomende chipset tot twee keer sneller presteert in vergelijking met de huidige Adreno 640-gpu in de Snapdragon 865. Al gaat het natuurlijk om erg vroege testen, en de definitieve resultaten zullen we pas zien wanneer de chipset samen met de nieuwe Galaxy S-telefoon op de markt komt.

beeld van de benchmarks

AMD en 5 nanometer

Samsung gaat volgend jaar overstappen van het huidige 7 nanometer-bakproces naar een nieuw en energie-efficiëntere 5 nanometer-architectuur. Verder blijkt, net als in eerdere geruchten, dat Samsung niet langer met een 'Mali-gpu' van het Britse ARM aan de slag gaat. Samsung kiest daarentegen aan de slag met een 'RDNA-gpu' van concurrent AMD, al maakt het dan weer wel gebruik van ARM Cortex-A78-kernen voor de processor van zijn chipset.

We kijken er nu al naar uit om te ontdekken hoe de Exynos 1000 met AMD-gpu en 5-nanometer-architectuur zal presteren ten opzichte van de nieuwe snelheidsmonsters van Qualcomm en Huawei. Recent raakte bekend dat Samsung bij de productie van 5 nm-chips wel vertraging heeft opgelopen.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties