Krijgt de Samsung Galaxy S7 een update naar Android Pie?

Krijgt de Samsung Galaxy S7 een update naar Android Pie?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsungs updatebeleid

Samsung behoort tot de beste leerlingen van de klas wat zijn updatebeleid betreft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld LG die weleens een onvoldoende haalt. Onlangs werd bekendgemaakt dat Samsung zijn telefoons langer ondersteunt dan oorspronkelijk beloofd werd, dat is helaas een zeldzaamheid in de smartphone-industrie. De Galaxy A5 (2016) is ondertussen drie jaar oud, maar maandelijkse beveiligingsupdates worden netjes gewijzigd in updates per kwartaal.

Nu lijkt het erop dat de Koreaanse gigant misschien nog meer updateplannen heeft voor zijn oudere toestellen, maar nu geldt het voor het Galaxy S7-vlaggenschip. XDA Developers heeft ontdek dat Samsung op de Galaxy S7-productpagina van de Wi-Fi Alliance, de organisatie die de wifi-standaard ontwikkelt, een opmerkelijke aanpassing heeft toegevoegd. De Galaxy S7 zou namelijk compatibel zijn met de laatste versie van Android, Android 9 Pie.

Aanwijzing van de Android Pie-update voor de Galaxy S7

Voorzichtigheid

Nooit eerder heeft Samsung beloofd of bekend gemaakt dat het toestel die update zou ontvangen en daarom is enige voorzichtigheid wel gepast. Toch zou het een extra zijn voor gebruikers van de telefoon die erg welkom is en als het waar blijkt te zijn, treedt Samsung in de schoenen van Google die drie jaar lang versie-updates voorziet voorziet voor zijn Pixel-apparaten.

Toch is het op zijn minst gezegd bizar te noemen dat Samsung het nieuws niet op een grootse manier naar buiten brengt als dit inderdaad blijkt te kloppen. Het zou namelijk een sterk verkoopargument zijn voor wie een nieuw flagship-apparaat wil aanschaffen en twijfelt tussen bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S10 Plus en de Huawei P30 Pro. Als gebruikers wisten dat de S10 Plus drie jaar lang versie-updates zou krijgen, zou dat voor sommigen een doorslaggevende factor kunnen zijn.

Wat denk jij? Zou Samsung inderdaad inzetten op een sterker updatebeleid dan concurrenten als Huawei of Xiaomi? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy S7 Edge Coral Blue

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk