Samsung blijft 3 jaar oude Galaxy A5 (2016) ondersteunen, verbeterd updatebeleid?

Samsung blijft 3 jaar oude Galaxy A5 (2016) ondersteunen, verbeterd updatebeleid?

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy A5 (2016)

Ruim drie jaar geleden bracht Samsung de Galaxy A5 (2016) uit. Sindsdien ontving de telefoon vrijwel elke maandelijkse update-patch, uitgegeven door Google en Samsung. Nu, zoals GalaxyClub opmerkt, heeft Samsung het toestel verwijderd van de lijst met de smartphones die maandelijkse beveiligingspatches krijgen. In plaats daarvan staat de A5 nu op de lijst van toestellen die driemaandelijks worden bijgewerkt.

Samsung Galaxy A5 (2016)

Verbetering

Op het eerste gezicht lijkt dit slecht nieuws voor iedereen die deze telefoon nog steeds gebruikt. Het tegendeel is in feite waar. In de afgelopen jaren heeft Samsung altijd maandelijks bijgewerkte apparaten verwijderd van de officiële lijst nadat het apparaat drie jaar op de markt was. Hoewel apparaten achteraf soms nog een paar enkele updates ontvingen, werd er nooit meer enige regelmaat beloofd.

De downgrade van de A5 is dus eigenlijk een upgrade als je bekijkt dat deze eigenlijk volledig verwijderd zou zijn uit het officiële updatebeleid van Samsung. De Galaxy A5 (2016) stond eerst op de website van Samsung onder het kopje maandelijkse update, maar nu is hij te vinden onder updates per kwartaal. Dit is de eerste keer dat Samsung voortdurende, regelmatige beveiligingsupdates naar een apparaat brengt nadat de driejarige periode van maandelijkse updates is verstreken. Vorig jaar zagen we de verwijdering van de Galaxy S6 van de updatelijst van Samsung drie jaar na de marktlancering van dat apparaat. Sindsdien heeft hij slechts enkele updates ontvangen.

Samsung Galaxy S6 met een laagje platinum

De bevestiging (of weerlegging) van de verandering in het updatebeleid van Samsung komt volgende maand wanneer de Galaxy S7 drie kaarsjes uitblaast. Zal hij eenvoudig worden verwijderd, zoals de Galaxy S6, of wordt het updateprogramma gedowngraded met de belofte van voortdurende, driemaandelijkse beveiligingspatches? De tijd zal het leren, want Samsung blijft over het algemeen terughoudend om andere officiële beloftes over updates te doen na de aangegeven ondersteuningsperiode van twee jaar.

Wat denk jij, gaat Samsung nog meer oudere toestellen die maandelijkse updates ontvingen blijven ondersteunen? Als je meer wil weten over het updatebeleid dat de fabrikant van jouw toestel voert, kan je meer duidelijkheid vinden in dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk