Samsung Galaxy Note 9 krijgt geen updates meer, minder voor Note 10

Samsung Galaxy Note 9 krijgt geen updates meer, minder voor Note 10

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat geen beveiligingsupdates meer uitbrengen voor zijn meer dan vier jaar oude Galaxy Note 9. Dat heeft het zelf bekend gemaakt op zijn website. Verder ontvangt de Galaxy Note 10 voortaan enkel updates per kwartaal.

Samsung Galaxy Note 9-updates

Goed aan Samsung is dat het merk op zijn website een overzicht geeft van al zijn telefoons en tablets die beveiligingsupdates ontvangen. Van die lijst heeft het bedrijf nu de Samsung Galaxy Note 9 geschrapt, dat heeft GalaxyClub ontdekt.

De telefoon werd op 24 augustus exact vier jaar en daardoor zit de updatecyclus erop. De Note 9 verscheen met Android 8.1 Oreo en Samsung heeft de smartphone bijgewerkt met updates tot en met Android 10. In haar review omschreef mijn collega Claudia de Note 9 als een "vlaggenschip voor de niche". De telefoon onderscheidde zich met zijn S Pen en iets grotere scherm, maar verder stond hij door zijn hoge prijs ook wat in de schaduw van de Galaxy S9-serie.

Samsung Galaxy Note 10

Samsung maakt in zijn update-overzicht verder bekend dat de Samsung Galaxy Note 10 en de Note 10 Plus voortaan updates per kwartaal zullen ontvangen. We verwachten dat die smartphones tot volgend jaar beveiligingspatches ontvangen en dat daarna ook voor de Note 10-serie de ondersteuning stopt.

De telefoons komen ook niet in aanmerking voor Samsung nieuwe beleid van vijf jaar beveiligingsupdates. Dat geldt alleen voor de Galaxy S21-serie, de Galaxy Z Fold 3, de Z Flip 3 en alle nieuwere toestellen. Belangrijk is wel dat de Samsung Galaxy Note 10 Lite nog wel kan rekenen op zijn maandelijkse patches. Die telefoon kwam immers een half jaar later op de markt, in januari 2020.

Gerelateerde artikelen

Heb jij nog een Samsung Galaxy Note 9 die het nog prima doet, en is het nu tijd geworden om een nieuwe aan te schaffen? Ja en nee, we leggen het hier uit. Samsung en Google zijn momenteel de enige fabrikant van Android-telefoons die hun smartphones vijf jaar lang voorzien van beveiligingsupdates. De Europese Unie kan daar wel binnenkort verandering in brengen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk