Samsung Galaxy A3 (2017) ontvangt Oreo-update, S7 update ook voortgezet

Samsung Galaxy A3 (2017) ontvangt Oreo-update, S7 update ook voortgezet

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Oreo-updates voor Samsung

Het is niet lang geleden dat we voor het laatst over de Android Oreo-update schreven voor Samsung-smartphones. Zo was begin mei de Galaxy A5 (2017) aan de beurt om de Android 8.0 Oreo-update te ontvangen. Daarna was er niet zo goed nieuws over deze update voor de Galaxy S7 en S7 Edge: deze was tijdelijk stilgelegd vanwege bootloop-problemen.

Inmiddels is dit laatste probleem al opgelost, zo meldt Sammobile. De update wordt nu weer internationaal uitgerold. De Benelux is helaas nog niet aan de beurt, maar dit kan niet meer lang duren. Zodra dit het geval is zullen we je hiervan op de hoogte brengen.

Foto van de Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017)Galaxy A5 en A3 (2017) naast elkaar

Dan de Galaxy A3 (2017). Deze mid-range smartphone gelanceerd op 2 januari 2017 wordt niet in de steek gelaten door Samsung, en dat is goed om te zien. De A3 werd namelijk met Android 6.0 Marshmallow gelanceerd en heeft nu dus twee grote versie-updates gehad. Dat is zeer netjes voor een dergelijk toestel.

Een lezer laat ons via Twitter weten dat twee van zijn A3 (2017) smartphones nu aan het updaten zijn. Het gaat specifiek om de update naar Android 8.0 Oreo met de beveiligingspatch van april. Toestellen die unbranded zijn en dus niet direct bij een provider gekocht, krijgen de update vanaf nu aangeboden. De update is ongeveer 1200 MB groot. Via Wi-Fi downloaden is daarom aan te raden.

Samsung Galaxy A3 Oreo update

In Oreo zijn zaken nieuw zoals picture-in-picture waarmee je apps in een versleepbaar venster kan gebruiken, het makkelijk gebruiken van een wachtwoordmanager en het snoozen van notificaties. Met de Oreo-update komt ook Samsung Experience 9.0, waarin zaken als nieuwe emoji's, een beter aanpasbaar toetsenbord, betere zoekresultaten in de launcher, en het gebruiken van meerdere accounts voor één app genaamd Dual Messenger mogelijk zijn. Voor alle nieuwe functies kan je dit artikel lezen.

Beschikbaarheid Oreo-update

De uitrol van de Oreo-update gaat in fases, waardoor het kan zijn dat de update voor jou nog niet klaarstaat. Het kan helpen om handmatig op updates te checken. Dit kan via Instellingen > Software-update > Updates handmatig downloaden. Als de update hier nog niet klaarstaat is het nog even een kwestie van geduld hebben.

Bedankt voor de tip, Dennis!

Screenshot via: Galaxyclub

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk