‘Samsung gaat toch de Snapdragon 888 inzetten op de Galaxy S21’

‘Samsung gaat toch de Snapdragon 888 inzetten op de Galaxy S21’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Na afloop van Qualcomms ‘Snapdragon Summit’, waar afgelopen week de Snapdragon 888-chipset aangekondigd werd, vroeg men zich af of Samsung de Snapdragon 888 wel zou gaan gebruiken op de Galaxy S21. Geruchten bevestigen nu alsnog dat Samsung de chipset in zal zetten voor zijn high-end telefoons.

Exynos of Qualcomm 

In de presentatie van Qualcomm tijdens zijn ‘Snapdragon Summit’ werden verschillende fabrikanten genoemd die de high-end Snapdragon 888-chipset zouden gaan gebruiken. Eén fabrikant werd niet genoemd, en dat was Samsung – opvallend, gezien de Zuid-Koreaanse fabrikant regelmatig high-end chipsets van Qualcomm gebruikt. Speculaties deden de ronde over een keuze van Samsung om ‘alle Galaxy S21-toestellen’ te voorzien van zijn in-house Exynos 2100-chipset.

‘Samsung gaat toch de Snapdragon 888 inzetten op de Galaxy S21’

Daarmee zou Samsung een einde brengen aan de splitsing tussen wereldwijde markten, waarbij de Europese markten gebruikmaken van Exynos-chipsets, terwijl Samsung in de Verenigde Staten een Snapdragon-chipset inzet – dat is momenteel het geval op bijvoorbeeld de Galaxy S20 of Note 20-reeks. Lang heeft het niet mogen duren voordat deze speculaties uit de lucht zijn geslagen. Vrijdag zijn benchmarkresultaten van de Galaxy S21 verschenen, met daarin de Snapdragon 888-chipset.

Gerelateerde artikelen

Het toestel in de benchmarkresultaten kreeg het modelnummer ‘SM-G991U’ mee en draait volgens de benchmarks op Android 11 – verwacht wordt dat de Galaxy S21 wordt geleverd met One UI 3.1. Intern zou de Galaxy S21 uit de benchmarkresultaten 8 GB-werkgeheugen bevatten. Zoals eerder gekenmerkt is er een Snapdragon 888-chipset aanwezig, wat herkent kan worden aan de Lahaina-codenaam van de chipset.

Exynos 2100 in Europa 

Verwacht wordt dat Samsung in Europa vasthoudt aan de Exynos-variant, waardoor we in Europa de Snapdragon 888-chipset moeten missen. Vermoedelijk zal Samsung de Snapdragon 888-chipset later wel in Europa inzetten voor zijn Galaxy Z Flip en Z Fold-telefoons, evenals de Galaxy S21 FE. Volgens geruchten zou de Exynos 2100-chipset ditmaal de prestaties van de Snapdragon 888 evenaren. Op eerdere Galaxy S-telefoons moest de Exynos-chip telkens het onderspit delven, met prestaties die lager uitvallen en een kortere batterijduur, ondanks dat de telefoons dezelfde batterijcapaciteit hadden.

Gerelateerde artikelen

Andere details van de Galaxy S21-serie zijn eerder naar buiten gekomen, zoals het hergebruiken van de Galaxy S21, Galaxy S21+ en Galaxy S21 Ultra-verdeling in het high-end segment. Verder werd het bekend dat de Galaxy S21 weer het kleinste toestel is, met een 6,2-inch diagonaal. Op de Galaxy S21+ vinden we een 6,7-inch scherm, terwijl de Galaxy S21 Ultra het grootste scherm bevat, met een 6,8-inch diagonaal.

‘Samsung gaat toch de Snapdragon 888 inzetten op de Galaxy S21’

Voor de batterijcapaciteit zou Samsung een 4.000 mAh-capaciteit hebben bepaald voor de Galaxy S21, terwijl de Samsung Galaxy S21+ en Galaxy S21 Ultra respectievelijk 4.800 mAh en 5.000 mAh-batterijen bevatten. Snelladen zou gelimiteerd zijn op 25 watt. Tot slot zijn er de camera’s, waarbij de S21 en S21+ een 12 MP-hoofdcamera bevatten, tezamen met een 64 MP-telefotosensor en de 12 MP-groothoekcamera. Op de Galaxy S21 Ultra heeft de hoofdcamera een 108 MP-resolutie, verder is er een 12 MP-groothoekcamera aanwezig, en schroefde Samsung twee telefotosensoren op het Ultra-toestel.

Lancering in januari 

Wanneer Samsung de Galaxy S21-serie precies zal onthullen, is nog onbekend gebleven. Geruchten wijzen op een lancering in januari, wat onder andere wordt bevestigd door certificatieprocedures die eerder dan normaal worden afgerond. Samsung zou zijn reguliere Unpacked-evenement in de maand februari willen gebruiken om de Z Flip 2-telefoon te onthullen. Wat vind jij van de Galaxy S21? Heeft Samsung jou verrast, of mist er nog iets? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk