Samsung Galaxy S10: Snapdragon 855-variant neemt het op tegen de Exynos 9820

Samsung Galaxy S10: Snapdragon 855-variant neemt het op tegen de Exynos 9820

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S10-chipsets

Traditioneel wordt de Samsung Galaxy S-reeks afhankelijk van de regio waar je woont, geleverd met of de laatste high-end Snapdragon-processor of een Exynos 9820-variant van Samsung-makelij. Die laatste verschijnt op onze markt, terwijl Amerika dit jaar een Galaxy S10 met Snapdragon 855 krijgt. Beide chipsets zitten doorgaans erg dicht bij elkaar wat prestaties betreft.

De bekende Youtuber Phonebuff staat erom bekend dat hij met praktijktesten de snelheid tussen telefoons vergelijkt. Toestellen krijgen telkens een reeks apps gepresenteerd waarin ze na elkaar interacties uitvoeren. Dit keer was het aan de twee chipsets voor de S10-reeks om het uit te vechten in een vergelijkende test.

Samsung Galaxy S10 camera-inkeping wallpaper

Snapdragon 855 versus Exynos 9820

We zien hoe de test eerst begint met een zogenaamde 'cold startup' van een reeks apps. Dat wil zeggen dat apps voor de eerste keer opgestart worden zonder dat ze actief waren in de achtergrond en daardoor verlopen interacties ook trager. Eerst beginnen telefoons met Facebook en de Starbucks-app, met aansluitend apps van Microsoft Office, gevolgd door foto- en videobewerkers waaronder Snapseed en daarna spellen zoals Subway Surfers. Als laatste zijn er nog varia-apps als Netflix, Spotify en nieuws-app ESPN.

Samsung Galaxy S10: Snapdragon 855-variant neemt het op tegen de Exynos 9820

We zien in de test hoe de Snapdragon-variant vanaf het begin een fractie sneller is dan zijn Europese broer en het verschil wordt groter in het gedeelte foto- en videobewerkers. De Snapdragon-variant sluit de app-reeks af in 2 minuten en 2 seconden, terwijl de Exynos er 10 seconden langer over doet. Vervolgens begonnen beide telefoons hun reeks opnieuw, maar dit keer starten apps sneller, op omdat ze nu op de achtergrond werken. Toch zien we dat de Europese S10 die in 39 seconden de klus klaart, waardoor hij in deze ronde nog steeds drie seconden trager is.

Xiaomi Mi 9 versus Samsung Galaxy S10

Hoewel beide chipsets erg krachtig zijn, zijn de verschillen tussen beide versies duidelijk. Qualcomm en Samsung kozen dit keer ook voor een andere opstelling van de processorkernen en de Exynos 9820 is een 8 nanometer chipset ten opzichte van het 7 nanometer bakproces van de Snapdragon 855. Hier op Androidworld stelden onze benchmarks en ook het testen in de praktijk al vast dat de Snapdragon sneller is in een vergelijking tussen de Xiaomi Mi 9 en Samsung Galaxy S10 Plus. De Mi 9 nam de bovenhand ondanks een kleinere hoeveelheid werkgeheugen.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk