Recente OnePlus-smartphones krijgen deze 7 nieuwe features

Recente OnePlus-smartphones krijgen deze 7 nieuwe features

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Software-update OxygenOS

OnePlus heeft bij hun software altijd als doel om features te introduceren die gebruikers ten goede komen. Bij de OnePlus 7-serie in de vorm van de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro zijn er ook weer diverse features aan OxygenOS toegevoegd. Nu heeft OnePlus op hun forum een post geplaatst waarop ze 7 features op een rijtje zetten die in de toekomst naar de OnePlus 5, OnePlus 5T, OnePlus 6 en OnePlus 6T komen.

1. Fnatic Mode

Een verbeterde versie van de al aanwezige Gaming Modus is Fnatic Mode. Hierbij worden standaard alle meldingen en belletjes tijdens het gamen geblokkeerd, worden niet belangrijke achtergrondprocessen de nek omgedraaid om het aantal frames per seconde zo hoog mogelijk te houden en netwerktoegang van andere apps gelimiteerd om deze ten goede bij online games te laten komen.

2. Zen Mode

Al eerder door OnePlus aangekondigd: Zen Mode. Hierbij kan je voor 20 minuten geen enkele melding meer ontvangen en je gehele telefoon niet gebruiken, op noodoproepen en de camera-functie na. In dit artikel leggen we je uit hoe je Zen Mode nu al kan testen op oudere OnePlus-smartphones.

3. Screen Recorder

Android heeft al diverse apps om je scherm mee te kunnen opnemen. OnePlus gaat deze mogelijkheid in OxygenOS zelf inbouwen met een feature genaamd Screen Recorder. Hierbij wordt intern geluid ook opgenomen, handig bij bijvoorbeeld een game.

OxygenOS nieuwe features OnePlus

Fnatic Mode, Zen Mode en Screen Recorder naast elkaar

4. Quick reply in landscape

Voor als je je telefoon horizontaal houdt wil OnePlus de mogelijkheid geven om dan ook snel op berichten te kunnen antwoorden. Met een zogenoemd 'zwevend toetsenbord' komen er bij ondersteunde apps aan de linkerzijde een pop-up waarna je snel even een antwoord kan tikken alvorens weer in je full-screen app verder te gaan.

Quick Reply landscape OnePlus

5. DC dimming

Om flikkeringen tijdens het gebruiken van hele lage helderheid te voorkomen gebruikt OnePlus DC dimming. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat dit in sommige gevallen tot een verkeerde kleurweergave leidt. DC Dimming zal in de Open Bèta van de OnePlus 6 en 6T worden getest en daarna worden geëvalueerd voor de OnePlus 5 en 5T.

6. RAM Boost

Op dit moment hebben de OnePlus 6 en 6T al een feature genaamd Smart Boost. Ram Boost is hier een upgrade van. Deze feature zal naar deze telefoons en de 5 en 5T komen en zorgt ervoor dat het werkgeheugen wordt ingezet aan de hand van jouw gebruik. RAM Boost voorspelt welke apps jij zal opstarten en welke data je nodig hebt om zo apps nog sneller op te kunnen starten. Zo wordt er gebruik gemaakt van het overvloedige werkgeheugen dat OnePlus-smartphones hebben.

OnePlus features OxygenOS

DC Dimming en RAM Boost in OxygenOS

7. Android Q

Niet echt nieuws, maar OnePlus bevestigt het bij deze nogmaals: de OnePlus 5 en 5T krijgen de upgrade van Android Pie naar Android 10.0 Q. De OnePlus 5(T) werd met Android 7.1 Nougat gelanceerd, waardoor deze telefoon zometeen 3 versieupgrades heeft gehad, erg netjes van OnePlus. Dit was ook al het geval bij de OnePlus 3(T). Details over de beschikbaarheid van Android Q op deze telefoons geeft OnePlus bewust niet. Dat dit wat langer kan duren is logisch: veelal krijgen nieuwe toestellen voorrang bij updates.

Bij al deze 7 features wordt niet genoemd wanneer deze naar welke telefoon komt. Dit zal een lopend proces zijn en de komende maanden in beslag nemen. Soms is voorpret echter de leukste pret!

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk