Zen Mode op de OnePlus 7 Pro: zo word je weer helemaal zen in 20 minuten

Zen Mode op de OnePlus 7 Pro: zo word je weer helemaal zen in 20 minuten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus Zen Mode

OnePlus houdt ervan om unieke functies uit te brengen voor zijn OxygenOS-softwareschil, en één van de nieuwe speerpunten in OxygenOS is de Zen Mode van de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro. De functie werkt helemaal in het kader van de digitaal welzijnsfuncties die we het afgelopen jaar zagen opkomen. Digitaal Welzijn toont een dashboard om je bewust te maken van je smartphonegebruik. Zen Mode is meer van de praktische aanpak, als een staalharde tante die de gameboy van een kind afneemt en hem op de hoogste kast legt.

Zodra Zen Mode geactiveerd is krijg je enkel toegang tot de camera van je telefoon en je kan noodoproepen uitvoeren. Daarnaast kan je nog altijd gebeld worden, maar verder is je telefoon tot helemaal niets meer in staat. Je krijgt geen meldingen te zien, je kan geen berichten sturen en ook geen apps openen. Het enige wat je te zien krijgt is een scherm met een timer die je aanmoedigt met de boodschap: "Je bent goed op weg!", of een andere leuze.

Zo activeer je het

> Veeg je notificatiebalk omlaag en open de snelle instellingen

> Tik op 'Zenmodus'

> De app vraagt je verschillende keren of je zeker weet of je de Zenmodus wil activeren

> Kies 'Kom op'

> Tik op 'Start'

> Je kan nog gedurende drie seconden lang annuleren en anders zal je telefoon gedurende 20 minuten in Zen Mode gaan.

Het is niet gek dat OnePlus je zo vaak om bevestiging vraagt, want er is geen enkele manier om Zen Mode stoppen als hij eenmaal geactiveerd is. Je telefoon afsluiten op opnieuw opstarten werk niet en er is ook geen softwarefunctie om de functie te onderbreken. Na een rustpauze van 20 minuten krijgt je een melding te zien van OnePlus dat als een soort beloning dient voor je prestatie die je kan delen met vrienden.

Screenshots van de functie

Beschikbaarheid

De Zenmodus is op dit moment enkel beschikbaar in OxygenOS versie 9.5 voor de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro, maar op termijn mogen we de feature ook verwachten op de OnePlus 6 en de OnePlus 6T, dat meldt Android Authority. Het is alleen nog niet bekend wanneer dat het geval zal zijn.

Claudia kon al aan de slag met de OnePlus 7 Pro en hier lees je haar bevindingen. Onlangs spraken we met communicatiewetenschapper Mariek Vanden Abeele en we vroegen haar wat zij vindt van de opkomst van digitaal welzijn-apps. Je leest het interview hier.

OnePlus 7 Pro

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk