Dit is de Oppo Find X met drie uitschuivende camera's (geen notch)

Dit is de Oppo Find X met drie uitschuivende camera's (geen notch)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Oppo Find X - veel scherm zonder notch

De Oppo Find X volgt in meerdere en mindere mate de trends van 2018. Zo bestaat het toestel aan de voorkant vrijwel uit alleen maar scherm. Het betreft namelijk een 6,4 inch OLED-scherm (1080p) met een screen-to-body-ratio van 92,95%. Ter vergelijking: Essential Phone (5,71 inch - 84,9%), Vivo NEX (6,59 inch - 91,2%), Xiaomi Mi Mix (6,4 inch - 83,6%), iPhone X (5,8 inch - 82,9%). Vorige week stootte de Vivo NEX de Essential Phone nog van de troon, de Find X verslaat nu de NEX. Het scherm heeft tevens gebogen randen wat sterke gelijkenissen vertoont met de Samsung Galaxy S9.

Deze schermoppervlakte laat alleen de notch achterwege en dat is een keuze die we bij de concurrentie, op de Mi Mix en de Vivo NEX na) niet veel zien. Om zoveel mogelijk schermoppervlakte te creëren zullen de sensoren en de camera in een notch moeten worden verstopt of op een andere manier moeten worden weggewerkt. Oppo doet dit door middel van uitschuifbare onderdelen, net als de Vivo NEX, maar dan anders.

Oppo Find X

Uitschuifbare camera's

Als je de camera-app op de Find X start, zal een onderdeel op de achterzijde van het toestel naar boven schuiven en daar is dan ook meteen de frontcam met 25 megapixel te zien. Deze frontcam is voorzien van 3D-gezichtsherkenning wat (net als het uiterlijk) veel lijkt op dat van de iPhone X. In de achterkant van dit uitschuifbare deel is tevens een dual-camera-setup te vinden: een 16 en een 20 megapixelcamera. Bij het sluiten van de camera-app zal het geheel weer terugschuiven. Dit alles gebeurt volgens Oppo in 0,5 seconden.

Oppo Find X

De NEX bevat alleen een frontcam in een uitschuifbaar onderdeel, Oppo weet alle camera's er in te verwerken. Er is dus geen uitstekende cameramodule op de achterzijde zodat het toestel plat op tafel kan liggen.

Oppo Find X

Geen vingerafdrukscanner (in het scherm)

Er is geen vingerafdrukscanner op de Oppo Find X, niet aan de achterzijde en ook niet in het scherm. Ontgrendelen gebeurt via 3D-gezichtsherkenning die dus in het uitschuifbare deel zit. Als je de Find aanzet en naar boven veegt over het lockscreen, zal het onderdeel naar boven schuiven en je gezicht analyseren om vervolgens het toestel te ontgrendelen.

Oppo Find X

Verder zien we een Qualcomm Snapdragon 845 met 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan intern geheugen, een 3.730mAh-accu voorzien van VOOC fast charging, dualsim en Android 8.1 Oreo.

Beschikbaarheid Oppo Find X

Volgens Oppo zal dit het eerste Oppo-toestel zijn dat naar Noord-Amerika en Europa komt. De kans dat we hem ook in het Nederlandse en Belgische straatbeeld tegen gaan komen is erg groot. Het bedrijf had vacatures geplaatst op LinkedIn voor diverse Nederlandstalige medewerkers en inmiddels zijn de Nederlandse website en YouTube-kanaal ook actief. Voor nu is de Oppo Find X alleen nog in China verkrijgbaar.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd of uitschuivende onderdelen als in dit toestel erg duurzaam zijn en hopen op korte termijn een reviewexemplaar te bemachtigen. Wat vinden jullie van de Oppe Find X?

Via: The Verge

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk