‘OnePlus 8 Lite is OnePlus’ terugkomst in het midrange-segment’

‘OnePlus 8 Lite is OnePlus’ terugkomst in het midrange-segment’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus 8 Lite

In 2013 is het verhaal achter OnePlus gestart. Toentertijd met de OnePlus One, die middels zijn high-end specificaties met gemak kon concurreren met de high-end telefoons die toentertijd op de markt aanwezig waren. In oktober van 2015 lanceerde het Chinese bedrijf zijn eerste midrange-telefoon, de OnePlus X. Het bedrijf positioneerde het als een échte ‘budgettelefoon’. In 2015 kon het toestel echter moeilijk zijn weg vinden op de markt en het is nooit een immens succes geworden. Sindsdien is er geen midrange-telefoon uit de OnePlus-fabrieken gerold: de 8-serie brengt daar verandering in.

OnePlus 8 Lite renders

Het bedrijf zou namelijk bezig zijn met drie toestellen in de 8-serie. Eerder kwamen de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro al voorbij in gelekte renders – in sommige regio’s was de 7T nog niet te koop, alvorens de eerste renders online verschenen. Beide toestellen tonen een vergelijkbaar design als je het vergelijkt met de bestaande OnePlus 7 Pro. Het grootste verschil is het missen van de pop-up selfiecamera. Door renders van OnLeaks, is het inmiddels bekend geraakt dat er ook een derde 8-serie smartphone in de pijplijn zit: de OnePlus 8 Lite - die gericht zou zijn op het midrange-segment.

Midrange-telefoon

Renders van OnLeaks en 91Mobiles, tonen een telefoon die afwijkt van de andere telefoons in de 8-serie. Als de renders kloppen, krijgt het toestel wel een punch-hole selfiecamera. Het scherm aan de voorkant is vlak, in tegenstelling tot het afgeronde scherm van de OnePlus 8 en 8 Pro. Daarmee lijkt het meer op een opvolger van de OnePlus 7, in plaats van een compleet nieuwe midrange-telefoon. Achterop de telefoon vinden we een tweetal camera’s en een laserautofocus-module. In plaats van de gecentreerde module op de OnePlus 8 en 8 Pro, is deze module in de linkerbovenhoek geplaatst.

OnePlus 8 Lite renders

Onderop het toestel vinden we uiteraard de usb-c-poort van de OnePlus 8 Lite; een 3.5 mm-poort is in elk geval niet inclusief op de smartphone. Zoals we van OnePlus gewoon zijn, is er een alert-slider aanwezig om het notificatie-profiel snel te kunnen wijzigen middels een fysieke schakelaar. Om nog terug te komen op het scherm: de vingerafdrukscanner zit vermoedelijk in het 6,4 of 6,5-inch scherm verwerkt. Verder is er namelijk geen vingerafdrukscanner terug te vinden. Met een derde telefoon in de 8-serie, wordt 2020 een ‘ongekend’ druk jaar. Kijk jij er al naar uit? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk