Toekomstige OnePlus-telefoons vormen 30Hz-beelden om naar 120Hz

Toekomstige OnePlus-telefoons vormen 30Hz-beelden om naar 120Hz

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

MEMC-technologie

OnePlus introduceerde in 2019 voor het eerst een toestel met een 90Hz-scherm. Voor 2020 lijkt een 90Hz-scherm niet meer voldoende, dus schakelt de Chinese fabrikant om naar 120Hz-schermen, zo liet het bedrijf maandagochtend weten tijdens een persevenement in Shenzhen. Niet veel later liet Pete Lau, CEO van OnePlus, zien wat het daadwerkelijk verschil is tussen 60- en 120Hz-schermen. In een persbericht van OnePlus stond dat ze gebruikmaakte van de MEMC-technologie. Een tweet van Lau laat zien hoe video’s vloeiender getoond worden middels de MEMC-technologie.

OnePlus 8 MEMC-technologie

Is de tweet niet (goed) zichtbaar? Klik dan op deze link

MEMC staat voor: ‘Motion Estimation, Motion Compensation’. Veel high-end televisies gebruiken de technologie om beelden soepeler te weergeven. Beelden op de Nederlandse tv worden met een framerate van 25Hz weergegeven: terwijl veel video’s op diensten zoals YouTube en Netflix liever een framerate van 30Hz aanhouden. Bekijk je een 30Hz-video op een 120Hz-scherm, dan zal je snel merken dat de framerate niet overhoudt. Met MEMC kan OnePlus de beelden een stuk vloeiender weergeven; de technologie analyseert daarvoor de beelden en voegt tussenframes in. Zo worden de 30Hz-videobeelden op je telefoon tijdens het afspelen geüpgraded naar vloeiende 120Hz-beelden.

OnePlus 8-lancering

Wanneer we de technologie in werking zullen zien, is nog niet bekend. Het design van de OnePlus 8 Lite, OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro ligt alvast op straat. Een opvalland besluit van OnePlus is om terug te gaan naar de selfiecamera in het scherm. Bij de OnePlus 7(T) Pro, bracht het bedrijf voor het eerst een pop-up selfiecamera. Vermoedelijk krijgt de gehele OnePlus 8-serie een Snapdragon 865-chipset met ten minste 8 GB-werkgeheugen en 128 GB-opslaggeheugen. Bij de OnePlus 8-serie zou voor het eerst ook draadloos laden aanwezig zijn. Lau gaf eerder nog aan tegen draadloos laden te zijn, wegens de ‘slome laadsnelheden’, in vergelijking met OnePlus’ Warp Charge 30(T)-technologie.

Afbeelding van de vermoedelijke OnePlus 8 Pro

OnePlus gaat bij de 8-serie terug naar selfiecamera's in het scherm

De lancering van de OnePlus 7 en 7 Pro vond plaats in mei 2019 – vermoedelijk zal de hele OnePlus 8-serie in mei 2020 geïntroduceerd worden. Het zou de eerste lancering zijn waarbij de fabrikant drie toestellen zal introduceren. Over de prijspunten van de toestellen, is nog niks bekend. Of de OnePlus 8 Lite het midrange-territorium zal veroveren, of simpelweg een high-end telefoon is met mindere specificaties, is nog onbekend. Uit de recente AW Poll bleek 2020 compleet is met de komst van de OnePlus 8 (Pro). Wat vinden jullie van de introductie van 120Hz-schermen en de wijze waarop de fabrikant de ervaring nuttig probeert te maken? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk