Warp Charge de nieuwe naam voor de snellaad-techniek van OnePlus?

Warp Charge de nieuwe naam voor de snellaad-techniek van OnePlus?

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Geef het beestje een naam

De snellaad-techniek van OnePlus staat al jaren bekend als Dash Charge. Deze techniek werd bij de OnePlus 3 geïntroduceerd en zorgt ervoor dat je smartphone met 30 minuten laden een dag lang mee kan. Meerder aanbieders hebben een dergelijke techniek waarmee ze de tekortkomingen van de accu eigenlijk maskeren.

Toen OnePlus werk ging maken van zijn aanwezigheid in Europa kregen ze de naam Dash Charge niet geregistreerd. Dat kwam omdat er al een product op de markt was met exact dezelfde naam. Het gaat om de draadloze oordoppen van Bragi Technologies. Deze hebben de naam The Dash, het zijn wel twee verschillende producten maar toch kon OnePlus deze naam niet gebruiken. We hoorden daarom ook de naam 'Dash Charge' niet meer terug tijdens de lancering van de OnePlus. Ook op de website wordt het niet meer vermeld bij de OnePlus 6.

Er moest dus een nieuwe naam komen die tot de verbeelding spreekt. Er zullen heel wat brainstorm-uurtjes aan gewijd zijn maar het lijkt erop dat er een nieuwe naam is gevonden. Volgens een aanvraag bij het merkenbureau van de Europese Unie zal de naam WarpCharge worden. De aanvraag is gedaan door OnePlus en valt in de categorie datakabels, adapters en accu's.

Warp

Er is zelfs al een logo voor de techniek ingediend wat de snelheid moet uitbeelden. De naam Warp komt natuurlijk van StarTrek waarbij Warp de aanduiding voor de snelheid waarmee een ruimteschip kan reizen.

Beschikbaarheid

Wanneer deze naam het zal gaan worden zal er weinig veranderen. De techniek is en blijft hetzelfde en waarschijnlijk zullen we naam en het logo pas vanaf de OnePlus 6T weer op de verpakkingen zien verschijnen.

Bron: XDA

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk