'OnePlus 8 Pro wordt eerste OnePlus-smartphone die waterdicht is'

'OnePlus 8 Pro wordt eerste OnePlus-smartphone die waterdicht is'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

IP68 en OnePlus

OnePlus is nooit voorstander geweest van certificaten om de water- en stofbestendigheid van een telefoon te kwalificeren. Een woordvoerster van OnePlus liet aan Androidworld weten dat ze deze IP-certificaten in de eerste plaats als een marketingtruc beschouwen en dat het om die reden geen 30 dollar per toestel wil spenderen voor een IP-certificaat.

Alle OnePlus-telefoons zijn dan ook nooit met een IP67-certificaat of IP68-certificaat geleverd, terwijl de concurrentie dit wel doet. De Chinese telefoonmaker wil met het weglaten van dit soort functie dus kosten besparen. Dat is ook de reden dat OnePlus-telefoons nog geen ondersteuning voor draadloos opladen hebben. Daarnaast zijn OnePlus-telefoons enigszins waterbestendig en de fabrikant toonde dat aan met een video waarin de OnePlus 7 in een emmer met water duikt. Tenslotte liet OnePlus CEO, Carl Pei, weten dat OnePlus niet van plan is om zijn toestellen in de toekomst van een IP-certificaat te voorzien.

Afbeelding van de vermoedelijke OnePlus 8 Pro

Afbeelding van de vermoedelijke OnePlus 8 Pro

Gerucht

Toch duikt er nu een gerucht op over de waterbestendigheid van de OnePlus 8 Pro en wel via de bekende Twitteraar Max J. die vaker details van nog niet aangekondigde telefoons naar buiten brengt. Op de afbeelding in de tweet is een render van de OnePlus 8 Pro te zien met de tekst 'water'.

Kun je de tweet niet zien? Bekijk hem hier.

Dit gerucht is nog niet bevestigd en mag je dus met een korrel zout nemen. Desalniettemin zijn er veel mensen die een IP68-certificering zouden waarderen. Wat vind jij van dit gerucht? Mag het uitkomen of vind je de lagere kostprijs belangrijker? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk