OnePlus 7 doet niet aan dure IP-certificaten, maar bewijst het met een emmer water

OnePlus 7 doet niet aan dure IP-certificaten, maar bewijst het met een emmer water

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus 7-waterbestendigheid

OnePlus heeft op zijn forum een opmerkelijke aankondiging gedaan over de bestendigheid tegen water van de nieuwe OnePlus 7-reeks. Alle fabrikanten die een toestel bouwen dat in bepaalde mate waterbestendig is, laten die bescherming testen om zo een IP-certificaat te behalen. OnePlus besluit om te passen voor zo'n dure testen en bewijst het waterdichte design van zijn OnePlus 7-reeks op een ludieke manier: een duik in een emmer water.

Duik

OnePlus voorziet ook onderstaande video waarin we de OnePlus 7 zijn duik zien maken. Carl Pei, mede-oprichter van OnePlus schrijft het volgende: "We weten dat IP-certificaten de eenvoudigste manier zijn om de kwaliteiten van onze telefoons te bewijzen, maar zo'n certificering brengt niet naar buiten in welke mate we focussen op de echt beleving. Daarom hebben we een directe en toegankelijke video gemaakt om zo te tonen op een krachtige manier wat onze waterbestendigheid kan brengen in het echte leven."

Carl Pei voegt er meteen wel aan toe dat de video niet dient om een soort van uitdaging te creëren waarbij gebruikers straks massaal hun OnePlus 7-telefoons in het water laten plonsen. Sterker nog, waterschade valt niet onder de garantie van de telefoons. Als laatste voegt hij eraan toe dat OnePlus niet van plan is om zijn toestellen in de toekomst van een IP-certificaat te voorzien.

Prijsbewust

Androidworld vroeg aan OnePlus waarom het merk geen IP-certificering verkiest. Een woordvoerster vertelde ons dat het merk zo'n test in de eerste plaats als een marketingtruc beschouwt en dat het om die reden geen 30 dollar per toestel wil spenderen voor een IP-certificaat.

OnePlus is een merk dat zich tegenover zijn fans altijd openlijk prijsbewust opstelt op het gebied aan uitgaven die het maakt, en dat zien we ook hier bij de IP-certificering waar het merk geen geld aan wil besteden. Eerder gaf OnePlus de hogere kostprijs als verklaring voor de vraag waarom hun telefoons nog geen ondersteuning voor draadloos opladen hebben.

OnePlus 7 Pro renders gelektGelekte afbeeldingen van de OnePlus 7 Pro

Geen zwembrevet

Toch zullen gebruikers van de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro op deze manier nooit weten waartoe hun toestellen in staat zijn wat betreft waterbestendigheid en je kan je daarbij de vraag stellen of dat iets is dat je als gebruiker ook echt dient te weten. Waterbestendigheid is bij elke toestel nog altijd een laatste redmiddel voor noodgevallen en geen zwembrevet voor je telefoon.

De OnePlus 7-reeks wordt aangekondigd op 14 mei. Hier lees je de volledige lijst met specificaties van de Pro-variant. Wat denk jij van de boodschap die OnePlus brengt? Is het goed dat OnePlus bespaart op IP-certificering of moet een gebruiker precies weten wat zijn telefoon kan verdragen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip, Tom!

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk